Bugün PMI Türkiye’nin IBM’de etkinliği vardı. IBM bugünkü etkinliğe ev sahipliği yaptı. Yaz tatilinden sonra etkinlikler başladı. Katılım, sunumlar, katılımcılar arasındaki paylaşım oldukça iyiydi. Sunumlarda çok güzel sorular soruldu ve verimli bir paylaşım oldu. Her toplantıda katılımcı sayısında artış oluyor, bu durum memnuniyet verici. Proje Yönetimi bilinci bu tip etkinlikler ile daha da yaygınlaşacak.
PMI Turkey chapter, PMI’ya kayıtlı bir dernek. PMI TR’ye üye olabilmek için ilk önce PMI’ya üye olmak (ilk katılım 129$, sonraki yıllar 119$) ve sonrasında da yine www.pmi.org üzerinden Turkey chapter için 25$/yıl ödemek gerekiyor. PMI Türkiye’nin faaliyetlerinin artması için üye sayısının da artması gerekiyor. PMP olsun, olmasın proje yönetimi ile uğraşan, ilgilenen herkesi PMI Türkiye’ye bekliyoruz.
Daha önceki yazılarımda bahsetmiştim, PMBOK 4th edition Türk Telekom’un sponsorluğunda Türkçe’ye çevirildi. Türkçe çeviri çalışmalarının koordinasyonunu PMI Türkiye yaptı. Ben de bu çeviri sürecinde danışma kurulunda yer aldım ve destek verdim. PMBOK 4 Türkçe şu anda baskıya hazır. Hazırlıklara göre kitap Kasım ayında çıkacak ve üniversite, belediye, büyük kurumlar, arge yapan şirketlere öncelikle dağıtılması planlanıyor. Sonraki aşamada bu kitabı edinmek isteyenler PMI Türkiye’den satın alabilecekler. Bu kitabın Türkiye’deki proje yönetimi çalışmalarına önemli bir katkısı olacağına eminim. Vurguladığım gibi proje yönetimi ile ilgilenen herkesin PMI Türkiye‘ye üye olmasını ve etkinliklere katılmasını bekliyorum.
Hocam tüm etkinlikler İstanbul’damı oluyor?
Birde bu PMI olabilmek için 3 yıl çalışma şartı var sanırım o süreyi çalıştığımızı nasıl belgeleyecez?
ayrıca diyelimki onuda başardık ben bir bilgisayar mühendisiyim, bu sertifikayı almak için hangi kuruma başvurmamız gerekiyor? Prometric üzerinden başvuru yapılıyormu?
Saygılarımla
PMI tarafından verilen PMP setifika sınavına girebilmek için üniversite diploması, 4500 saat proje yönetimi tecrübesi ve 35 saat proje yönetimi eğitimi almış olduğunuzu göstermek gerekiyor. Başvuruyu yapacağınız kurum PMI (Project Management Institute), http://www.pmi.org
4500 saatlik tecrübeyi PMI’ya şu projelerde yönetici olarak çalıştım diyerek bilgi veriyorsunuz. PMI ön başvuru yapanlar içerisinden bir kısmını denetime (audit) alabiliyor. Eğer audit’e takılırsanız o zaman başvuru yaparken belirttiğiniz projeler için kime raporluyorsanız o kişiden ıslak imza ile formları doldurarak PMI’ya göndermek gerekiyor.