Hem bireysel hem de kurumsal olarak vermiş olduğum PMP ve PMI-ACP hazırlık eğitimi ile mentorluk/koçluk sonrası sınavı başarıyla geçerek sertifika alan arkadaşlarımın yorumlarını da bu sayfada paylaşmaya çalışacağım.
73 thoughts on “PMP ve PMI-ACP”
2009 Ocak ayindaki egitimin ardindan, Mayıs ayında girdiğim sınavda Algın Hocam’ın sürekli telkin ve yönlendirmesiyle PMP sertifikası almaya hak kazanmıştım.
Motivasyon ve bilgi anlamında elinden geleni esirgemeyen, görevim gereği Sudan’da bulunmama rağmen her türlü soruma ve demorilizeme çözüm bulan Algın Hocam’a çok teşekkür ediyorum.
Aralık 2010’da aldım Algın’dan PMP sınavı hazırlık eğitimini… Algın ile iş ortamında birlikte olmuştuk ama “Algın Hoca”yı eğitimde gördüm ilk defa! İşini müthiş bir ciddiyetle yapıp, her detayı öğrenmemizi istiyordu. Bu yüzden epey korkuttu da bizim sınıfı, “kolay bir sınava girmiyorsunuz, geçme garantiniz yok, ciddiye almak ve çalışmak zorundasınız” diyordu hep. Sınava sanki benim yerime kendisi girecekmiş gibi bütün eğitim ve sonrasındaki süreci benim adıma sahiplendi. “Vay canına” dedim kendime… “amma sahiplenmiş olayı, PMI’ın Türkiye’deki tek temsilcisi olup servet düzeyinde maaş alıyor olsam, davaya bu kadar baş koyabilir miydim bilmiyorum?” diye düşündüm. Kesinlikle bu kadar adanmış şekilde yapamazdım, ama Algın yaptı… ve yapıyor.
Eğitimden sonraki süreçte ailemi aradığım kadar aradım onu, mail attım, SMS attım, sürekli taciz ettim tabir yerindeyse :). Her dakika yeni bir sorun ve soru çıkıyordu çünkü. Hem bu işi cidden öğrenmek istiyordum (sadece sınav için değil) hem de bu kadar iyi hocaya rağmen ünvanı alamamış adam olmak istemiyordum. Bir ara cidden gerildim. Ne oldu? Hoop bu sefer de o sert hoca gitti, yerine “uzan ve rahatla” diyen, bütün endişelerimle tek tek uğraşan babacan bir psikolog geldi. Her konuyu Freud’u mezarında ters döndürecek ustalıkla halletti. Sınava doğru (yemin ediyorum) tek endişem artık Algın’a layık olmak olmuştu :).
Sanıyorum olabildim 🙂 Alt limitlerde değil, Mart ayında girdiğim sınavı orta-yukarılarda bir yerlerde geçtim bin şükür! Evet, ben de çalıştım, tembellik yapmadım elbet ama bu çalışma da tamamen Algın Erozan rehberliğinde gerçekleşti. “Sınava giriş hazırlıklarını projelendir ve bana yolla” dediğinde şaka yapıyor zannettim, ama yapmıyormuş vicdansız hocam! 🙂 Ben de yapıp yolladım tabi… emir büyük yerdendi. Sonra da o programa sadık kalmaya çalıştım.
Talimatlarına %100 uyulması gereken, ağzından çıkan her kelime pür dikkat dinlenmesi gereken, çok önemli bir kaynak ve müthiş bir hocasın Algın. Kelimeler kifayetsiz ama naçizane teşekkürlerimi kabul et lütfen. Türk proje yönetim camiasından hiçbir zaman eforunu esirgeme dostum, çok yakışıyorsun zira.
Sevgiler…
Algin Hoca’yla 2009 yili Ocak ayindaki egitiminde tanistim. Yanlis hatirlamiyorsam 13-14 kisi basladigimiz egitimi en cok sahiplenen kisiydi hoca. Yillardir proje yonetimi yapmakla birlikte ‘neymis su PMP, bir gorelim’ seklinde gittigim bu egitim, Algin Hoca’nin sahiplenici, yonlendirici ve cesaretlendirici tarziyla benim icin alinmasi gereken bir sinav halini aldi. Egitim sonrasindaki sinav hazirlik surecinde de yonlendirme ve tesvik, her an vazgecmeye meyilli olan beni bir an olsun yoldan cevirmedi. Egitimden 30 gun sonra girdigim sinavi neredeyse ‘tulum cikararak’ gecmemdeki en buyuk etkenlerden biri Algin Hoca’nin isine duydugu saygi ve sahiplenmedir. O bu kadar sahiplenmeseydi yarida birakmak cok daha olasiydi.
Tesekkurler hocam..
Sen olmasan, teşvik edip, her zaman yardım etmesen ben PMP olamazdım. Çok teşekkürler.
Algin held PMP preparation course in Zagreb in October, 2011, which I have attended. He is very knowledgeable on both PMBOK processes and theory and he also has significant PM hands on experience.
He showed excellent training and people skills, he kept it interesting throughout the course, and I would recommend him to anyone interested to get optimal preparation path to achieving PMP certification.
I passed the PMP exam on first try, and achieved proficient results in 2 domains, and moderately proficient in remaining 3 domains.
PMP çalışmaya başladığımda ben bu işi tek başıma hallederim diye düşünmüştüm.
Rita’yı okudum, konu sonu sorularını çözdüm, PMBOK’ u okudum. Kitapları okumak güzeldi de soru çözmekten sürekli kaçıyordum..
Soru çözeceğim için PMP en son önceliğim haline gelmişti.
Anladım ki birine karşı sorumlu olmam gerekiyor.
Algın Hoca ile konuştum. PMP Koç (www.pmpkoc.com) üstünden destek verebileceğini söyledi.Telefonda sesi okadar sevecen ve enerjikti ki bu işi birlikte halledebiliriz diye düşündüm.
Sadece telefonda konuşarak ve mailleşerek biri size bir şeyler yapmanızı söylüyor ve siz de yapıyorsunuz.
İlk bakışta basit gibi görünüyor ama sonuç başarılı 🙂
Yanlız olmamak, sizi anlayan birinin olması, sizi planlaması müthiş birşey..
Ama itiraf ediyorum ben de o periyotta çok uslu bir öğrenci oldum 🙂 Çünkü sertifika almayı istiyordum.
Verdiği program hiç beni yormadı.Planlı bir şekilde PMBOK u okudum. Haftasonları da HeadFirst ‘ten bir konu bitiriyordum..
Sonrasında da sadece soru çözdüm.
Algın Hocam çok teşekkürler..
Sınava hazırlanmaya başlamadan önce internette araştırma yaparken tesadüfen Algın Hoca’nın sitesine girdim (çok şanslıyım çünkü en doğru tercihi yapmışım :)) ). Siteyi incelemeye başlayınca Algın Hocanın ne kadar profesyonel çalıştığını ve doğru kişi olduğunu anladım (ve yanılmamışım da..). Zaman kaybetmeden hemen Algın Hoca ile iletişime geçtim ve 2013 Ocak ayında Algın Hoca ile PMP Koç (www.pmpkoc.com) üzerinden sınava hazırlanmaya başladım.
Öncelikle sınav cidden çok zor, ciddi ve disiplinli bir hazırlık süreci gerektiriyor. Tüm bunlara karşın benim sınavı normal çalışma planından daha sürede almam gerekiyordu. Algın Hoca sayesinde zoru başardım ve hiçbir sorun yaşamadan istediğim süre içinde sınavı geçtim:) Diğer arkadaşlarımın da yazdığı gibi kendisi son derece profesyonel, disiplinli, bilgili ve azimli birisi. Sizi hem çalışmaya çok güzel bir şekilde sevk ediyor, hem çok doğru kaynaklara ve çalışma yöntemlerine yönlendiriyor, hem de bir psikolog gibi ihtiyacınız olduğunda sizinle ilgilenip destek veriyor, motivasyonunuzu arttırıyor 🙂 Son ana kadar yanınızda, sizi takip ediyor, yönlendiriyor ve motive ediyor. Artık öyle bir noktaya geliyorsunuz ki Algın Hoca’yı mahcup etmemek için sınavı geçmek istiyorsunuz :))
Kendisine buradan tekrar çok çok çok teşekkür ederim…
Algın Bey’le Kron’da beraber çalıştık. İşteki diğer başarılarının yanında ne kadar iyi bir eğitmen olduğunu, değerli vaktinden feragat edip akşamları 3 saat boyunca bize PMP hazırlık eğitimi verdiğinde anladım. Eğitim esnasındaki bize yansıttığı pozitif enerjisi, konu anlatım tarzı, özenle seçip verdiği örnekler ve katılımcılarla olan diyalogu sayesinde konuları çok net bir şekilde kavrama şansımız oldu. Özellikle vurguladığı, sürekli altını çizdiği konuların gerek sınava hazırlanırken çözdüğüm sorularda gerekse gerçek sınavda direkt soru olarak karşıma çıktığını gördüm. Bu alandaki engin bilgisini bizimle paylaşmasının yanında bizi PMP sınavına girme konusunda da çok destekledi, teşvik etti sağolsun. PMP sınavı gerçekten disiplinli bir şekilde hazırlanılması gereken bir sınav, ben de hazırlık döneminde Algın Bey’in bana tavsiye ettiği şekilde çalıştım. Bana hep “sen bu yöntemi uygula, merak etme geçeceksin” demişti, haklı da çıktı. Algın Bey’in sayesinde şimdi ben de bir PMP oldum 🙂
Kendisine bu süreçteki samimi desteği için bir kez daha çok teşekkür ederim.
PMP sınavına girmeye karar verdikten sonra güvenerek danıştığım bütün isimler beni tek bir kişiye yönlendirdi, Algın Hocama. Kendisi bu işi büyük bir profesyonellik ve aynı zamanda da büyük bir heyecanla yapıyor. Vermiş olduğu 3 tam günlük eğitim, beraberce çizmiş olduğumuz sıkı program, bana olan inancı, her türlü soruma verdiği detaylı yanıtlar ve paylaşmış olduğu değerli tecrübeleri sayesinde hedeflediğim sonuca ulaşmış oldum. Algın Hocam ile Proje Yönetiminin incelikleri üzerine keyifli sohbetlerin tadı da cabası… Hocam herşey için teşekkür ediyorum. PMP vesilesi ile sizinle tanışmış olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. İş hayatında yollarımızın pek çok kez kesişeceğine eminim. Yürekten teşekkürler…
Algın Hocamın sade ve akılcı anlatımı ve doğru yönlendirmesi sayesinde zorlanmadan sınavı verebildim. hem tecrübesi hem bilgisi hem de olaylarla yaklaşımıyla bizlerde PMP’ye yönelik yarattığı farkındalık için kendisine çok teşekkür ederim.
Algın Bey’ i tanımış olduğum ve kendisinden eğitim aldığım için kendini şanslı hissedenlerdenim. Sıfırdan bir projenin yönetimine başlar gibi eğitim vermesi konuları kavramanıza çok yardımcı oluyor.
Dağıttığı notları incelediğinizde PMI kapsamındaki hemen hemen tüm terimlerin Türkçeleştirdiğini, bu işe emek verdiğini fark edeceksiniz. Dilimizin bu kadar yozlaştığı günümüzde bu emeği çok kıymetli buluyorum.
Eğitim sonrası sınava hazırlık sürecinde de sizi yönlendiriyor ve sınavı verebilmeniz için yapmanız gerekenleri harfiyen anlatıyor.
Çok teşekkürler…
PMP sınavı için Algın hocayla tanıştığınızda sınava en kolay nasıl çalışılacağının ipuçlarını alabilirsiniz. Sadece konulara olan hakimiyeti ve proje yönetimi tecrübesiyle değil; sınava motive eden tarzıyla da gerçekten çok değerli bir insan.
PMP hazırlığını bir an boşlasanız e-mail kutunuzda “nasıl gidiyor pmp hazırlığı” gibi bir e-mail görüp kendisini utandırmamak için hemen çalışmaya başlayabilirsiniz.
Desteğiniz için teşekkür ederim.
PMP sınavına hazırlanmak istiyorum. Sizden nasıl yardım/eğitim/ders alabilirim?
Saygılarımla,
PMP sınavına hazırlık için yardımcı olabilirim. Hem uzaktan, Skype üzerinden, hem de sınıf eğitimleri ile destek veriyorum.
Algın hocadan bu yılın başında Kafein’de verdiği Project Management eğitimini aldım. Yoğun bir eğitim olmasına rağmen Algın hocanın enerjik anlatım tarzı ve sıcak yaklaşımıyla eğitim sıkıcı şirket içi eğitimlerden çıkıp verimli bir çalışma oldu. Proje yönetimi deneyimi olmayan biri olarak benim için güzel bir başlangıç oldu ve eğitimin sonunda PMP sertifikası almaya karar verdim:)
Sınava gelirsek; sınav ciddi bir hazırlık süreci gerektiriyor. Rita’nın kitabı; anlatımı ve örnekleriyle süreçleri anlatmakta çok başarlı bence. Bir de hazırlık kitapları dışında ben Algın hocanın tavsiyesine uyarak son hafta bolca soru çözmüştüm, sınavda çok faydasını gördüm.
Kendisine burdan tekrar teşekkür ediyorum..
I, together with my colleagues, received PMP training from Algin Erozan in June 2014. During training sessions, Mr. Erozan demonstrated excellent knowledge of PMBOK theory and its application in real life. In addition, Algin Erozan provided with very good guidance on how to best get prepared to take PMP exam.
I took exam in July 2015, and had very limited time for preparation (around 3 weeks only). I followed Mr. Erozan’s recommendation for “fast-track” PMP exam preparation and was able to pass exam at first try.
I would strongly recommend Algin Erozan both to those who want to enhance their skills in project management and to those who simply want to become PMP certified.
Algın hocamdan 2015 yılı ilk çeyreğinde İTÜ-SEM aracıluğıyla 35 saatlik PMP hazırlık kursunu aldım. İnteraktif, eğlenceli, bilgilendirici ve gerçekten hedefe yönelik mükemmel bir kurstu. Elimden geldiğince tavsiye ettiği yöntemle sınava hazırlandım ve PMBOK kılavuzunu ve Rita’nın kitabını okurken gördüm ki, bu devasa iki kitabı 35 saatlik eğlenceli bir etkinliğe kusursuz özetlemiş.
Sonuç olarak ilk sınavımda (ilk olmasını vurguluyorum çünkü bekleme salonunda tanıştığım iki adayın da ikinci sınavlarıydı ve çok gergindiler. – tabii Algın hocadan almamışlar kursu:)) başarıyla sertifikaya hak kazandım ve rica ettiği üzere (aslına bakarsanız ricadan biraz fazlası :)) sınav çıkışında ilk olarak kendisini arayarak hebrini verdim.
Tekrar teşekkür ederim…
PMP almaya karar verdiğimde konuyla ilgili biraz google’ da arama yaptıktan sonra karşıma çıkan ilk isimlerden birisi doğal olarak Algın hocamdı :). Kendiyle görüştüğümüzde bana eğitimi Skype üzerinden online olarak da yapabileceğini söyleyince resmen gözlerim bir parladı. PMP hazırlık kurslarının yaklaşık 3 hafta sonunu yoğun bir şekilde bloke ediyor olması benim için oldukça sorunlu bir durumdu. Kendileriyle tatilde, hafta sonları, hafta içi akşamları derken eğitimi tamamladık. Tabi bilenler bilir, kendisi benden bir çalışma programı istedi. Zamanlamalara iş yoğunluğu ve farklı nedenlerle pek uymayı becerememiş olsam da sınav hazırlığı için verdiği tüm görevleri yaptım. Çok şükür sınavı ilk girişimde verdim. Ve yoğun baskılar nedeniyle sınavdan çıkar çıkmaz ilk olarak Algın hocama telefon edip bu güzel haberi kendisiyle paylaştım :).
Eğitimin ötesinde verdiğiniz destek ve diğer her şey için teşekkürler hocam. Saygılarımla …
Algın Erozan ‘dan ile Mayıs-Haziran 2015 döneminde bir grup arkadaş ile birlikte şirket olarak eğitim aldik. Hem eğitimdeki enerjisi ve yol göstericiliği hem de uzun süreli tecrübesi gerçekten benim için rehber oldu. Algin hoca ile eğitim sonrası da irtibatı koparmadık. Düzenli olarak karşılıklı haberleştik. İş olarak ta çok yoğun sayılabilecek bir dönemde ve yaz dönemine denk gelmesine rağmen düzenli ama sıkı bir tempoda sınava çalıştık. Baştan kendimize hedefler belirlemiştik .PMBOK okunması, yardımcı kitap okunması ve 2000 civarı soru çözmek gibi ana hedefler. Bu hedefleri de proje yönetimi disiplini içinde yapmaya çalıştık aslında. Birde tabi şirketten arkadaşım Atilla Varlık ile birlikte birbirimizi sürekli kontrol ve motive ederek çalışmamızda etkili oldu. Kendisiyle aynı gün sınava girdik ve kazandık:)
Darısı tüm sınava girenlerin başına.
Algın hocam ilgin ve katkın için gönülden teşekkürler.
PMP olma sürecine ilk adımımız , Algın Erozan ustadımızdan firmamızın düzenlediği eğitim ile başladı. Mayıs-2015 döneminde 3 haftasonu 6 derslik grup eğitimimizi , Türk Telekom Akademi bünyesinde tamamladık..Algın hocamızın veröiş olduğu eğitimde, kendisinin bizlere metodolojinin anlatımı konusundaki anlatım becerisi ile daha ilk egitimlerden itibaren PMP ‘ye giden sürecin ezber değil, mantık ile ilerlememizi öne çıkardı, her sürecin en önemli çıktısı, hangi sürecin çıktısıdır şeklinde ezber değil, sorgulayıcı ve öğrendiklerimizi tekrara zorlayan metodu ile PMP eğitimdeki sinerjiyi ve bu konudaki engin tecrübesi ve bilgi birikimi ile bizleri sürekli katılım içerisinde olmayı başardı.
Eğitim sonrasında da bizlere vermiş olduğu sınav başvurusundan, soru çözümüne kadar, bizlere verdiği danışmanlık ve yönlendirmeler çok değerliydi. Hatta iyiki yapmış dediğimiz, bizden her hafta PMP yolunda ne yaptınız diye dönüş isteyerek, aslında bizi bizim için zorlaması bu işi bir eğitmenden öte ne kadar benimseyip katılımcıları da bu işin içinde ne kadar çok tutma çabası olduğunun bir göstergesi, bu anlamda iyiki Algın Erozan hocamız ile bu süreci başlattık ve tamamladık. Bu süreçte eğitimlerin hemen sonrasında PMBOK kitabını okuduk, hocamızın derste bizlere verdiği soruları eğitimden sonra bir iki kez daha çözdük ki konuların oturması için çok faydası oldu, ayrıca önerdiği yardımcı kitap kesinlikle çok faydalı ve öğretici oldu. Sonrasında ana başlıkları ve eğitim notlarını tekrar edip üzerine 2500 civarı soru çözdük, Tüm bu çalışmalarda özellikle şirket ve bölüm arkadaşım Oğuz KILIÇ sürekli haftasonları sınav skor alayım whats up mesajları ile PMP hazırlık disiplinini 3-4 aylık bir süreçte, işlerin ve projelerin yoğun baskısı olduğu dönemde bile hep üst seviyede tutmayı başardık ve sınavı ikimizde başarı ile tamamladık,
Bu süreçte başta bize bu yolu açan Şirketimize, engin tecrübesi ile Algın EROZAN ustadımıza ve bize bu süreçte sabır gösteren ailelerimize, bizimle 3-4 aylık bu süreçte katlanan eşlerimize, haftasonu bizimle biraz daha az oynayan çoçuklarımıza teşekkür ederim.
Sınavı geçtiğimizde haber verdiğimiz Algın hocamızın, ” işte budur..budur bee” sevinci ni de biz ona naçizane hediye vermiş olduk.. bize tüm süreç boyunca verdiği desteğe ve ilgiye karşılık..
Tüm PMP Adaylarına bu süreçte başarılar dilerim..
Algın Bey ile internette yaptığım araştırmalar sonucunda 2015 Ağustos ayında tesadüfen tanıştım. Yükseklisans ve iş yoğunluğu sebebiyle yeterince çalışamadığım için ilk sınavda başarısız olmuştum. Başarılı olmak ümidiyle tekrar sınava girip Algın Bey’den destek almaya karar verdim ve iyi ki de bu kararı vermişim. 🙂
Bu 3-4 aylık süreçte kendisi benim sürekli yanımda oldu. Telefon ve maillerle beni hem bu süreçte sürekli motive etti, hem de yılmadan (en çok soru soran öğrencisi olabilirim :)) tüm sorularıma anında dönüş yaptı.
Kendi kaynaklarını paylaştı, sürekli ilerlememi takip etti. Motivasyonumun düştüğü zamanlarda desteğine hep devam etti..
24 Aralık 2015 tarihinde PMP oldum ve haber verir vermez telefonda en az benim kadar mutlu olduğuna şahit oldum 🙂
Eğer PMP olmak istiyorsanız ve kendinize bir yol gösterici arıyorsanız mutlaka Algın Bey’in koçluk desteği almanızı tavsiye ediyorum.
Başarımda büyük katkısı olduğuna inanıyorum ve burdan da kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyorum :))
Algın Bey ile 2015 yazında araştırmalarım sonucu tanıştık ve kendisi PMP olma yolunda sürekli beni destekleyen ve yol gösteren iyi bir koç oldu.Tüm sorularıma gerek yazılı gerek telefon ile dönüş sağlayarak, verdiği örneklerle konuların daha açıklayıcı ve zihinde kalmasına yardımcı oldu.28 Aralık 2015’te PMP oldum ve kendisini aradığımda benimle birlikte en çok sevinen kişilerden oldu.Bu yoldaki tüm destekleriniz için sonsuz teşekkurler 🙂
Tüm PMP adaylarına başarılar diliyorum.
Algın hocam PMP ve proje yönetimi konusunda Türkiye’nin öncü ismi.
Kendisinden yaklaşık olarak bir sene önce PMP eğitimi aldım. Eğitimler, kendi oluşturduğu dokümanları ve engin bilgisi ile, eğlenceli, öğretici ve arkadaşça gerçekleştiği için öğrenilen bilgilerin bir sene sonra bile akılda kaldığını bizzat tecrübe ettim. PMP sınavına eğitim aldıktan bir sene sonra girmek durumunda kalmış olmama rağmen bana her sorduğum soruya cevap verme ve yönlendirme inceliğini göstermesi de ayrıca üstünde durulması gereken önemli bir konu. Algın hocadan “eğitimi verdim işim bitti” gibi bir tavır göremezsiniz 🙂
11 Ocak 2016’da PMP sınavını geçtim ve bunu ilk paylaştığım kişilerden birisi de kendisi oldu. siz de sınavdan sonra kesinlikle kendisini arayın ve onun da sizin adınıza nekadar sevindiğini duyun isterim. PMP aldık bitti diye bişey yok, arkadaşlığımız daha uzun süreler devam edecek.
Bütün emekleri ve destekleri için Algın hocama çok teşekkür ediyorum.
Having prepared for the PMP exam under Algın Erozan’s guidance from the very beginning, I must say I have learned a lot, both regarding the exam content as well as sharpening the mindset of pursuing project work. Algın is an excellent guide and an excellent mentor when it comes to developing new PMPs for further growth and recognition of the profession. Thank you Algın, for making me a PMP as well!
Algın hocamın desteği ve yönlendirmeleri ile PMP sınavını hallettik.
Emeklerin için teşekkürler..
Algın Bey’den eğitim ve koçluk alıyorsanız kesinlikle çok şanslısınız. Yönlendirmeleri, eğlenceli ve akılda kalıcı eğitimleri, derin bilgi birikimi ve eğitim vermedeki ustalığı konusunda işinin en iyilerinden. Kendisinin büyük emekleri sayesinde ilk girişimde sınavı kazandım.
Tekrar çok teşekkür ediyorum. İyi ki kendisini tanımışım…
Algin beyden telim aldim. CAPM sinavini 27.03.16 tarihinde kazandim. May ayinda PMP sinavina girmeyi planlayiram. Gorduyum telimciler icerisinde Algin bey en iyisidir. Telim kecme yontemi oldukca motive verici ve praktikdir. Ne zaman sualim olarsa kendisine muraciet etdiyim an yardimini hemen aldim. Sizin telebeniz oldugum ucun cok shansliyim. Bana verdiyiniz desteye gore Size teshekkur edirem.
Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Eğer proje yönetimi alanında kendinizi geliştirmek ya da PMP sınavını geçmek istiyorsanız Algın Erozan’la mutlaka tanışın hemde vakit kaybetmeden.. Bu konuda üzerine kimseyi tanımıyorum. Hem insancıl yaklaşımı hemde eğitim metodları yönünde bence çok başarılı. Başka yerlerde vakit kaybetmeyin derim. Sınava yönelik paylaşımımı diğer blogta bulabilirsiniz. Son olarak iyi ki varsınız Algın hocam. Her şey için teşekkürler… Beraber yöneteceğimiz projelerde görüşmek üzere:))
16 Temmuz’da eğitimimizin ilk gününde Algın Hoca ile aramızda aşağıda geçen dialogla başladı herşey :
– Hocam 1 Ağustos 2016’da sınava gireceğim.Yani hazırlık için 2 haftam var. Ne diyorsunuz sınavı geçebilir miyim?
– “Valla ne diyim geçersin de diyemem, geçmezsin diyemem, ama geçersen bu tarih olur. Benim eğitim verdiğim kişiler arasından bu kadar kısa hazırlık dönemi sonrasında sınavı geçenler arasında ilk olursun”
Tedirginlik, kaygı ne ararsan ortaya karışık bir hissiyat oluşmadı değil yukarıdaki dialog sonrasında.
İlerleyen günlerde konular tamamlanırken, deneme sınavları yaparken Algın hoca sık sık “hocam geçebilirsiniz, geçerseniz ilk olacak, tarih olacak” ifadesini kullanmaya devam ediyordu, ancak bana olan inancını daha vurguluyarak ve bunu bana hissettirerek. Sıkı çalıştım. İki kızım ve eşimi tatile gönderdim, bekarlık sultanlık değil öğrencilik oldu benim için. 1200 civarı soru çözdüm Rita teyzenin fast track kitinden. Gerek bu sınavlarda ve gerekse 01 Ağustos öncesi Algın Hocanın yaptığı iki günlük sınav yüklemesinde ortalamam hep %63 ile %70 arasında gidip geliyordu.
Ve sınav günü geldi çattı. 01 Ağustos benim aynı zamanda doğum günüm. Sınavı geçemezsem belki de trajik bir kararla PMP defterini artık kapatacaktım. Soruları tamamlayıp sınavı sonlandır butonuna bastığımda geçen süre saniyelerle sınırlı olmasına rağmen çokk uzun geldi bana. Ama nihayet bu süre sonunda ekranda PASS yazısını görünce dünyalar benim oldu. Whatsapp grubunda hemen Algın Hoca’ya bilgi verdim. Bir süre sonra aradığındaki o ses tonu, heyecanı, sevincini inanın anlatamam. Bir hoca gibi değil de kardeşim gibi, ağbim gibiydi. “Tarih yazdın Ercüment, ilk oldun” diyordu. Bu sesi, bu görüşmeyi asla unutmayacağım. O gün çifte doğum günü oldu benim için 🙂
Hazırlanan herkese iki önerim olacak :
– Maceraya gerek yok Algın Hocanın güvenli ve tecrübeli yolculuğuna bilet alsınlar,
– Hazırlık dönemini de bu eğitim programı sonrasında 1,5-2 ay olacak şekilde planlasınlar.
Muhakkak geçerler PMP sınavını.
Teşekkürler hocam…
Dün itibariyle Algın’ın katkılarıyla PMP’yi almış bulunuyorum. Kendisine ne kadar teşekkür etsem az. Çok iyi bir eğitmen olduğu aşikar, ayrıca çok da iyi bir koç. Gerekli gereksiz onca sorduğum maili cevapladı, ben sormaktan bıktım, o cevaplamaktan bıkmadı 🙂
Eğitimi 7-8 aylık hamile iken almıştım, sonrasında yeni hayatımdan dolayı çalışmakta zorlanırım demiştim, çok şükür ki öyle olmalı. Muazzam yoğun bir çalışma sağlayamadım, malum sebeplerden, bu yüzden kavrayamadıkça Algın’a sordum. ve sonuç ortada, 1. yılın sonunda 1,5 aylık görece yoğun bir çalışma ile neticeyi aldım. Sayesinde…
Rita’yı, Head First’i okudum. PMBOK’ı zamanım yetmediği için çok az taradım. Erişebildiğim kaynaklardan ve sınav simulasyonlarından sorular çözdüm.
Çalışmalarına devam edenlere önerim; bazı mobil uygulamalar var, onları da edinsinler, sağda solda 3-5 dakika arada açıp bakmak bile çok yararlı oluyor. Akşam işten döndüğümde evde ilgilenmem gereken küçük bir bebek beni beklediği için kıyıda köşedeki zamanlarımda bu uygulamalardan çok yararlandım gün içinde.
ve en önemlisi,
Bol bol soru çözün ve bunu hep zaman kısıtı koyarak yapın. Ben sınavı zor yetiştirdim. Bu yüzden ben yanabilirdim, siz yanmayın 🙂
Sınavı, neden girmek istediğinizi, çalışma sürecindeki tedirginliginizi, takıldığınız noktayı anlayan ….
Bu sureci iyi bilen ,konunun üstadı ve sizi tarafsız, objektif bakış açısı ile anlayan birine her an ulaşabiliyor olmak…
evet çalışma ön şart ama psikolojiyi hazırlayıp stresi yönetebilmek, hedefe odaklanmak benim için çok daha kritikti…
teşekkürler Algın Bey…
Algın’dan PMP eğitimi aldıktan 7 sene sonra, yine Algın’ın teşviki ve rehberliği ile hızlı bir çalışma ardından geçen hafta PMP sınavına girdim ve geçtim.
Bir kere Algın ile PMP konusunda yollarınız kesişti mi artık hastasını sahiplenen doktor gibi sizi PMP çıkarmadan rahat etmiyor. Arayıp geçtiğimi söylediğimde samimi sevincini hissettirmesi cabası.
Algın’ın tavsiyeleri ile birlikte Rita’nın PMP Exam Prep kitabı çok yardımcı oldu ve tabi bol bol soru çözmek ve cevap açıklamalarını okumak çok önemli.
Yardımların ve teşviklerin için çok teşekkür ederim Algın hocam…
merhabalar
Dün itibariyle pmp oldum. Algın hocayla kurumum sayesinde tanıştım ve eğitimlerine katıldım.
Algın Bey’in proye yaklaşımı ve bakış açısı sayesinde sınavı geçtiğimi söyleyebilirim.
Eğitim sonrasında dahi desteğini her şart altında sürdürüyor ve en iyi şekilde yönlendiriyor.
Sınava gelecek olursam sorular paydaş tedarik ve iletişimin korelasyonundan oluşan sorulardı.
input-output olarak sadece 9.1 sürecinin inputları geldi. Zaman yönetiminden ağ analizi olarak döngüsel bağımlılıkla ilgili bir soru geldi. Entegrasyon süreci ve değişiklik yönetiminden ise bol miktarda soru vardı.
özellikle Algın Hocam’ın sorularındaki bakış açısı ve mantığı yakalamak, sınavın başarısı adına çok önemli.
Çalışma şekli olarak ise ilk pmbok u okuyup (sözlük dahil) akabinde head first pmp yi okudum. soruları çözerken yanlış yaptığım konuları tekrar gözden geçirerek okudum.
Teşekkürler Algın Bey, saygılarımla..
Algın Erozan ismini Avea’da çalışmam sırasında duymuştum. Proje yönetimi alanında çeşitli tecrübelerim olmasına rağmen PMP sertifikam yoktu. Amerika’ya yerleştikten sonra sertifika sınavı hazırlık için Algın Hoca ile iletişime geçtim.
Zaman farkına rağmen esneklik göstererek, skype üzerinden, kısa bir süre içerisinde eğitimi tamamladık.
Eğitim sonrasında, sınav gününe kadar takip etti, destek verdi, yönlendirdi.
Bugün sınava girdim. Açıkçası sınav soruları birçok test kitabından farklı stilde ve bu nedenle zaman ucu ucuna yetti.. Buna rağmen 5 domainde de “Above Target” sonucu alarak sertifikayı aldım.
Teşekkürler Algın Hocam.
Merhaba,
1 haziran 2017 de yeniden hazirliklarina basladigim PMP Sinavini 6 Ekim 2017 tarihinde gecerek PMP oldum. 2014 yilinda daha kisa sureli ve plansiz yaptigim calismalar sebebiyle sinavi gecememistim. Insan anladigini dusunuyor soru cozerken ama sinav esnasinda gerek stres gerek heyecan gerekse sinavda sorulan sorulari zorlugu sebebiyle aslinda tam da hazir olmadiginizi dusunuyorsunuz 🙁 Peki bu defa sinava nasil hazirlandim?
Zorunlu olan 35 saatlik egitimi daha once almistim, Oncelikle hem PMBOK hemde Head First kitaplarinin ayni bolumlerinden olusan(once PMBOK arkasindan Head First gelecek sekilde) kucuk kitapciklar olusturdum. Her kitapcigin arkasina not almak icin birkac bos sayfa ve bilgi alanlari ve surec haritasini koydum. Tum bolumleri bu kitapciklardan okudum, okurken onemli olan yerlerini isaretledim(satir aralarindaki bilgiler bile soruluyor). Kesinlikle bolum sorularini cozmedim. Tum kitabi( PMBOK ve Head First) okumayi bitirdikten sonra bir kez daha sadece isaretledigim alanlari okudum. Bir arkadasim “Hayatımız Proje – Proje Yoneticisinin El Kitabi” isimli kitaptan bahsetmisti, kitabi satin aldim. Bu kitabi da okudum, icinde sinav sorularina dair puf noktalar ve ornek sorular da yer aliyor. Kitap okuma bittikten sonra her bolume ait sorulari Head First kitabindan cozdum ve takildigim konulari PMBOK, Head First ve RITA’ nin kitabindan tekrar ettim. RITA nin kitabi da baya faydali ve sorulardaki puf noktalari baya iyi anlatiyor.
GooglPlay den iki uygulama indirdim ve serviste, yemek yerken, evde, disarda bulabildigim her firsatta bu uygulamalardaki sorulari cozdum. Amac farkli sorular cozbilmek tabi ayni soruyu tekrar tekrar cozmek soruyu ezberlemenize neden oluyor ama bize mantigi gerekiyor bu da ancak farkli sorular cozerek gelisiyor.
Cok uzatmayayim, sinavda gordugum sorular piyasada bulunmayan sorulardi gercekten. Supheli cevap verdigim sorular isaretledim. Tum sorulari tamamladigimda 34 dakikam kalmisti ve isaretledigim yaklasik 70 soruyu hizlica tekrar gizden gecirdim bazilarinin cevaplarini degistirdim.
Sinavi bitir dugmesine basmam icin 1 dakikam kalmisti ve inanilmaz heyecan sonrasi “Congratulations” yazisini gorunce cok sevindim. :)) coooook sevindim:))
Algın Erozan hocama da uzun zamandir verdigi desteklerinden dolayi da cok tesekkur ederim.
Umarim bu deneyim sizler icinde faydali olur. Simdiden sinavinizda basarilar diliyorum.
Bildiginiz gibi 2018 ilk cegreginde PMBOK 6. Versiyon uzerinde sinav yapilacagi icin destek ve egitim almak icin gec kalmayin derim 🙂
Saygilarimla.
Murat Söyleyici PMP
Algın Erozan hocamızdan almış olduğumuz eğitim sonrasında 27 Kasım 2017 tarihindeki sınavı above target ile ilk seferde geçerek bende PMP ailesine katılmaya hak kazandım.
Umuyorum vereceğim bilgiler yeni adaylar içinde faydalı olur. İlk vereceğim tavsiye, eminim Algın hocamızın eğitimlerde de vurguladığı , kendisi ile iletişimimin süreç boyunca kesilmemesi gerektiği olacaktır.Eğer iş hayatınız aktif ise,planlı bir şekilde, sınava çalışabilmek için şahsi fikrim minimum 1.5-2 ay gibi bir süre ayrılması gerektiği yönünde.
Sınava üç farklı kaynağı referans alarak hazırlandım. Ağırlıklı RITA olmak üzere,Headfirst ve PMPBOK kitaplarını sırasıyla okudum. Tavsiyem ilk olarak bölümler halinde Headfirsti okuyup aynı bölümü daha sonrasında tekrar PMBOK üzerinden pekiştirerek tekrarlayabilirsiniz. Akabinde Headfirst kitabındaki bölüm sorularını çözerek takıldığınız soruları muhakkak not alın.Tüm bölümleri bitirdikten sonra ikinci bir okuma tekrar yapılır ise çok faydalı olacaktır.Kesinlikle RITA nın da okunmasını ve bölüm sonu sorularının çözülmesini tavsiye ederim. RITA diğer kaynaklara göre daha farklı gelebilir fakat girdi,teknik ve çıktıların mantığını anlamanızda gerçekten fayda sağlayacaktır.Son 10 günü soru ve denemelerle ile yanlışlarınızı tespit ederek kaynaklardan tekrar edilmesine ayırmanız faydalı olacaktır.Bu süre zarfında endişe duyduğunuz noktaları Algın Hocaya danışarak muhakkak bakış açısını edinmeye çalışmanız son derece mühim
Açıkçası sınavdaki soruların mevcut kaynaklardaki sorulardan bazı noktalarda farklılık gösterdiğini söyleyebilirim.Süreçlerin isimlerini,girdi teknik ve çıktılarının isimlerini ezberlemek yerine kesinlikle işlevselliklerini,örneğin araçların nerede ,ne için kullanıldıklarına ,süreçlerde neye ihtiyaç olduğunuzu ve sonunda ne elde edeceğinize yönelik çalışmalar sınavda işinizi kolaylaştıracaktır, özellikle birden fazla doğru cevabın olduğunu düşündüğünüz sorularda.
Tüm süreç boyunca Algın Erozan hocama tekrar paylaşmış olduğu değerli bilgiler ve en önemlisi demotive zamanlarda sağlamış olduğu motivasyon için tekrar teşekkür ederim.
Umuyorum emeğinizin ve yorgunluğunuzun karşılığı sınav bitimindeki “Congratulations” yazısını gördüğünüzde alıyor olursunuz. Tüm adaylara başarılar.
Merhaba,
Algın Bey’den Nisan 2017’de aldığım eğitim sonrasında, birkaç gün önce sınava girerek PMP sertifikasını aldım. Çalışma sürecinde Algın Bey’le sürekli iletişim halinde oldum, çok sayıda soruma sabırla cevap verdi:) Headfirst kitabı, konuları daha anlaşılır bir dille anlatması açısından bana çok faydalı oldu. Sonrasında Türkçe ve İngilizce bol bol soru çözdüm. Hem konuları okurken hem de soru çözerken önemli noktaları veya kavramları not ettim ve bu notların üzerinden geçmek çok faydalı oldu. En güzeli de 4 saatlik sınavın sonunda Above Target ile sınavı tamamlamak ve emeğimin karşılığını almak.
Bu sonucu almamda bana destek olan Algın Bey’e çok teşekkürler.
Merhaba
Mayıs 2015 tarihinde Türk Telekom Akademi Ataköy’de PMP sınavına hazırlık eğitimi almaya başladık. Algın Hocam ile tanışmamız bu eğitimde oldu. İşini bu kadar sevmesi, bağlılığı ve eğitim alanlara PMP sınavı ve konularıyla ilgili büyük destek olması çok dikkatimi çekmişti.
Çeşitli sebeplerle sınava hazırlanamadım. 2017 Ağustos aldığımız kurs notlarını tekrar ettikten sonra, Head first kitabını bitirdim ve Algın Hocamın paylaştığı soruları çözdüm. Sınavın 27 Mart 2018’de değişeceğini de duyunca sınava bir an önce girmek için uğraştım. Bugün 15 Ocak 2018 tarihi itibarı ile sınavı başarı ile geçtim.
Sınavın çok zor olduğunu belirtmek istiyorum. Bugün benimle giren 3 kişi fail oldular. Çözdüğümüz soruların yani kolay olarak karşımıza çıkan soruların oranı %20 diyebilirim, %80’i yorum soruları ve bu sorular sınavda çok zorluyor.
Algın hocama verdiği destekten ötürü çok teşekkür ediyorum.
Sevgi ve Saygılarımla
Özcan TIĞLI
Merhaba
Bir yıllık bir çalışma neticesinde 28.02.2018 de PMP sınavından başarılı bir şekilde geçtim.
Öncelikle Algın Hoca’ma çok teşekkür ederim. Uzun bir sürece yaydigim çalışma surem boyunca rehberliğini benden esirgemedi sabırla yol gösterdi.
Bu süreçte dikkatli çalışmak çok önemli, ben PMBOK, Headfist ve Rita’dan faydalandım. Algın Hoca’nin paylaştığı özet kaynaklar sürekli elimin altindaydi. Duzenli ve sistematik calisirken kendi notlarinizi olusturmak faydali olacaktir. Soru çözmek çok önemli soruları çözerken dikkat edilmesi gereken bir konu da sorunun hangi süreç grubu ile ilgili olduğunu anlamak ve soruya o süreç çerçevesinden yanıt vermek. Bu kilit nokta sınavda oldukca yararlı olacaktır.
Ben sağlık problemleri yaşadığım için 15 ocakta girdigim ilk sınavdan kil payı gecemedim ama bir buçuk ay sonra ikinci girişimde önemli bir skorla başarılı oldum. Ilk giriste başarılı olmak zor değil, özen ve emek oldukça sonuç başarılı olacaktır. Benim ekstra talihsizliğim ikinci sınava mecbur bıraktı bunu da belirtmeden geçmeyeyim ki gözünüz korkmasın
Algın Hocam rehberliğiniz icin tekrar tesekkurler.
Herkese kolaylıklar dilerim
Tugba
2012 yılında Algın Hocam’dan ilk PMP eğitimimi almıştım. Biraz üşengeç davrandım sınava bir kaç gün önce girip, başarılı oldum. Eğitim aldığımı dönem üzerinden bayağı bir zaman geçmiş olsa dahi, Algın Hocam’ın tecrübeleri hala kulaklarımızda. Sizi bütün resim üzerinden sınavlara hazırlıyor. Tekrar teşekkür ederim Hocam, en kısa sürede görüşmek üzere.
21 Mart 2018 tarihinde PMP sınavımdan başarıyla geçerek hayatıma farklı bir yön vermemi sağlayan Algın Hocam’a teşekkürü bir borç bilirim…
Beni doğru şekilde doğru kaynaklara yönlendirdiği ve sınavla ilgili her türlü ipuçlarını bizlerle paylaşması ve her zaman desteğini esirgemeyişi ile sınav stresimi azaltmamda emeği çok büyük…
Sınavda en önemli kaynak PMBOK, bunun üzerine yorumlarınızı güçlendirici sorular çözerek çalışmalarınızı desteklemelisiniz,
Herkese bu yolda başarılar diliyorum…
Merhaba,
10 Nisan 2019 tarihi itibariyle ben de PMP’ler sayfasına birşeyler yazabilmeye hak kazandım 🙂
Algin ile Skype uzerinden calistik. 1-1 calisiyor olmak aklima takılan her soruyu sorabilmemi sağladı. Ben sorularımı sorarken Algin yılmadan cevapladı, hep daha fazlasını sormaya teşvik etti.
Algin’in yönlendirmelerine uyarak calisan bir kisinin sınavı mutlaka geçeceğini dusunuyorum. Algin ile çalısmaya basladigimizda ilk olarak çalısma planı olusturmami istedi. Bu calisma planı sınavı kazanabilmem icin ne kadar efor gerektiğini göstermekte kilit rol oynadi. Calisma planını olusturmadan once Subat ortalarında sınava girmeyi planlıyordum fakat Algin’in ‘en az 1500-2000 soru çözme gerekliliği’ gibi önerilerini plana yerlestirdikten sonra sınava Nisan ayında girebildim. Sınava Subat ayında girmiş olsaydim hedefime ulasamayabilirdim.
Algin tum bu süreçte hem bir eğitimci, hem bir koç hem de arkadas olarak her zaman destek verdi ve hep doğru sekilde yönlendirdi. Tum destegin icin cok tesekkur ediyorum.
Sinava hazırlanan herkese basari ve kolaylıklar diliyorum.
Sevgilerimle…
Merhabalar,
17 Şubat 2020 tarihinde PMP sınavını başarıyla tamamladım. Bu başarının mimarı olan Algın Hocam’a teşekkürü borç biliyorum. 2019 yılının Ağustos ayında Algın Hocam ile görüşmemizde zaten bu işi PMBOK bazlı bir oluşturulmuş bir organizasyonda Proje Yöneticiliği yaptığımdan ve online bir eğitimi tamamladığımdan 1 ayda geçebileceğimi düşündüğüm sınav için, Algın Hocam en az 4 ay lazım diyince doğrusu çok şaşırmıştım. Hazırlanmaya Ekim ayının başında tam randımanlı (akşamları işten arta kalan vakitte en az 1 saat ve haftasonları cumartesi pazar 3’er, 4’er saat) olarak başladım. Algın Hocam’ın haftalık göndermiş olduğu çalışma programına göre hazırlıklarımı sürdürdüm. Mümkün olduğunca o hafta gönderilen görevi o hafta bitirmeye çalışsam da toplamda 2 hafta gibi bir sarkma yaşadım. Tabi PMBOK yanı sıra yardımcı kitap ile de öğrendiklerimi pekiştirdim. İtiraf etmek gerekirse Algın Hocam’ın 1500 – 2000 soru çözmeden sınava girilmez söylemi başta biraz abartılı gelmiş olsa da :)) sınava girmeden 2000 soru civarı çözmenin ne denli önemli olduğunu ben de şu an bu vesile ile belirtmek isterim. Algın Hocam’a 4,5 -5 aylık desteği için teşekkür ederken, hazırlanacak arkadaşlara kolaylıklar diliyorum.
Sevgi ve Saygılarımla,
İlk PMP olma isteğim bundan birkaç yıl önce şirketim Ericsson’un kurumsal olarak Algın Hocam’dan eğitim aldırması ile oluştu. İlerleyen zamanlarda da kendim ekstra çalışarak bu yolculuğu açıkçası biraz da uzarak devam ettim. Algın hocamın desteğini hep hissettim. En son kendisinin düzenlemiş olduğu webinar’lara da katılma şansım olmuştu. İyi ki kendisini tanımışım, herşey için teşekkürler..
Merhabalar,
14.08.2020 Cuma günü saat Pearson Sınav merkezinde PMP sınavına girdim ve geçtim. Ben bundan bir kaç yıl önce Algın Hocamdan eğitim almıştım. Çok verimli geçmişti, lakin o dönem kişisel bazı durumlardan ve motive olamamaktan sınava girmedim.
Algın Hoca öğrencisine çok sahip çıkar, hem hal hatır sorar hem de peşini bırakmaz hep yardımcı olmak ister. Ben sınava giremeyince hocam ile de irtibatım kesildi, benden kaynaklandı tabi durum.
Aradan bir kaç yıl geçti, PMI TR üyesi oldum ve PMP çalışma grubuna katılıp sınava hazırlanmaya karar verdim. Bir baktım karşımda Algın Hocam 🙂 Hemen tekrar irtibat kurduk, beraber çalışmalar yaptık. Çözdüğüm soruların üzerinden beraber geçtik, özellikle sınava az süre kala bana moral olarak da çok iyi geldi kendisiyle çalışmak. Neticesi de çok güzel oldu, PMP sınavını geçtim.
Ben kendisini tanıdığım için kendimi gerçekten şanslı hissediyorum. Bilgisi, birikimi ve yaklaşımı ile harika bir eğitmen. Bundan sonra da irtibatımı kesmeyi hiç düşünmüyorum. 🙂
Kendisine tekrar teşekkür ediyorum, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Not: Sınav ile ilgili tecrübelerimi yazmaya başladım. Şu bağlantıda görebilirsiniz, umarım herkese faydalı olur. => https://bit.ly/sevankonu-pmp
PMP sınav süreci zorlu bir yolculuk ancak bu süreçte bir destek bulabilmek daha da zor olan.
Sınava bir şekilde hazırlanabilirsin, kitabı okuyup bir şekilde başarı kazanbilirsiniz ama bu süreçte size liderlik edecek bir eğitici, bir mentor bulmanız en zor olan. Aslında en çok ihtiyacınız olan da bu.
Algın Hoca derin bilgi birikimi ve eğitimlerindeki öğreticiliğinin yanında sizi PMP yapmaya kendini adayan biri. Her an her şekilde destek sağlamaktan memnuniyet duyan her türlü başarınız ile övünen ve sizi bir adım ileriye taşımak için uğraşan bir değer. Kendisiyle tanıştığım ve öğrencisi olduğum için çok mutluyum. Onun izinde ve hep onun öğrencisi olmak dileğiyle,
Algin beyin 2019 Kasim ayinda Bakude verdigi Advanced Project Management egitimine katilmamin ardindan hizli shekilde PMP sinavina hazirliga bashladim. Ondan once de hazirlaniyordum ama gunlerle ara veriyordum ciddi degildim yani. Onun yon vermesinden sonra, ozellikle PMBOCK – u mutlaka okumayi tavsiye etmesinden sonra PMP sinavini gozumde kuchulterek hizla hazirlandim ve onun yonvermesi ile mock sinavlar gechtim ve nehayetunde bu gun kazandim. Herkese basharilar, Algin hoca ile hazirlanin ve kazanin 🙂
PMP hazırlık serüvenim, 2019 yılı Eylül ayında 35 PDU sınava başvuru gereksinimini karşılamak için bir eğitim kurumu ile başladı. İş hayatındaki yoğunluğumdan ötürü eğitimden sonra sınav hazırlığına tam anlamıyla başlayamamıştım. Bu yıl bahar ayında pandemi nedeniyle işlerim durağanlaşınca PMP olmanın vakti gelmişti. PMP sınavı hazırlık süreci planlı ve programlı ilerlemesi gereken, sabır gerektiren, tek başına bir insanın kolaylıkla atlatabileceği bir süreç değil.
Bu süreç içerisinde ben bir çok kaynak edindim gerek Türkçe gerekse İngilizce. Kendiniz çalışarak bir çok şeyi öğrenme imkanınız oluyor fakat birinin sizi belli bir çerçeveye oturtması gerekiyor. Bunun için de bir eğitmenle çalışmanın daha faydalı olacağını düşünerek Algın hocayla yola devam etmem gerektiğine karar verdim.
ALGIN HOCA 🙂 kendini bilginin gücüne adamış diğer insanları da bu uğurda sonuna kadar destekleyen, sahip olduğu bilgi birikimini karşıya filtresiz aktaran, çok değerli bir insan.
Kendisi proje yönetim metodolojisini, sınavın formatına ve içeriğine uygun olarak size aktarıyor ve sizi çalışmalarınızda bu yönde kalmanız konusunda şiddetle uyarıyor.
Bu süreçte çok fazla konu çalışma ve özellikle de çok fazla soru çözme zorunluluğu ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Ama, önemli olan her iki adımda da doğru perspektifte hareket etmek. Algın hoca bu konu da bana çok yardımcı oldu.
Kendisine, yol göstericiliği konusunda teşekkürü borç bilirim.
İlker Emin EREN
Algın hocam, hem özverisi hem de yöngöstericiliği ile bana pmp alma sürecimde çok yardımcı oldu. sorduğum sorulara neredeyse 1 saat içinde gayet açıklayıcı cevaplar verdi. Sayesinde tüm proses gruplar’da “above target” derecelerine ulaştım. Çok teşekkürler.
2009 Ocak ayindaki egitimin ardindan, Mayıs ayında girdiğim sınavda Algın Hocam’ın sürekli telkin ve yönlendirmesiyle PMP sertifikası almaya hak kazanmıştım.
Motivasyon ve bilgi anlamında elinden geleni esirgemeyen, görevim gereği Sudan’da bulunmama rağmen her türlü soruma ve demorilizeme çözüm bulan Algın Hocam’a çok teşekkür ediyorum.
Aralık 2010’da aldım Algın’dan PMP sınavı hazırlık eğitimini… Algın ile iş ortamında birlikte olmuştuk ama “Algın Hoca”yı eğitimde gördüm ilk defa! İşini müthiş bir ciddiyetle yapıp, her detayı öğrenmemizi istiyordu. Bu yüzden epey korkuttu da bizim sınıfı, “kolay bir sınava girmiyorsunuz, geçme garantiniz yok, ciddiye almak ve çalışmak zorundasınız” diyordu hep. Sınava sanki benim yerime kendisi girecekmiş gibi bütün eğitim ve sonrasındaki süreci benim adıma sahiplendi. “Vay canına” dedim kendime… “amma sahiplenmiş olayı, PMI’ın Türkiye’deki tek temsilcisi olup servet düzeyinde maaş alıyor olsam, davaya bu kadar baş koyabilir miydim bilmiyorum?” diye düşündüm. Kesinlikle bu kadar adanmış şekilde yapamazdım, ama Algın yaptı… ve yapıyor.
Eğitimden sonraki süreçte ailemi aradığım kadar aradım onu, mail attım, SMS attım, sürekli taciz ettim tabir yerindeyse :). Her dakika yeni bir sorun ve soru çıkıyordu çünkü. Hem bu işi cidden öğrenmek istiyordum (sadece sınav için değil) hem de bu kadar iyi hocaya rağmen ünvanı alamamış adam olmak istemiyordum. Bir ara cidden gerildim. Ne oldu? Hoop bu sefer de o sert hoca gitti, yerine “uzan ve rahatla” diyen, bütün endişelerimle tek tek uğraşan babacan bir psikolog geldi. Her konuyu Freud’u mezarında ters döndürecek ustalıkla halletti. Sınava doğru (yemin ediyorum) tek endişem artık Algın’a layık olmak olmuştu :).
Sanıyorum olabildim 🙂 Alt limitlerde değil, Mart ayında girdiğim sınavı orta-yukarılarda bir yerlerde geçtim bin şükür! Evet, ben de çalıştım, tembellik yapmadım elbet ama bu çalışma da tamamen Algın Erozan rehberliğinde gerçekleşti. “Sınava giriş hazırlıklarını projelendir ve bana yolla” dediğinde şaka yapıyor zannettim, ama yapmıyormuş vicdansız hocam! 🙂 Ben de yapıp yolladım tabi… emir büyük yerdendi. Sonra da o programa sadık kalmaya çalıştım.
Talimatlarına %100 uyulması gereken, ağzından çıkan her kelime pür dikkat dinlenmesi gereken, çok önemli bir kaynak ve müthiş bir hocasın Algın. Kelimeler kifayetsiz ama naçizane teşekkürlerimi kabul et lütfen. Türk proje yönetim camiasından hiçbir zaman eforunu esirgeme dostum, çok yakışıyorsun zira.
Sevgiler…
Algin Hoca’yla 2009 yili Ocak ayindaki egitiminde tanistim. Yanlis hatirlamiyorsam 13-14 kisi basladigimiz egitimi en cok sahiplenen kisiydi hoca. Yillardir proje yonetimi yapmakla birlikte ‘neymis su PMP, bir gorelim’ seklinde gittigim bu egitim, Algin Hoca’nin sahiplenici, yonlendirici ve cesaretlendirici tarziyla benim icin alinmasi gereken bir sinav halini aldi. Egitim sonrasindaki sinav hazirlik surecinde de yonlendirme ve tesvik, her an vazgecmeye meyilli olan beni bir an olsun yoldan cevirmedi. Egitimden 30 gun sonra girdigim sinavi neredeyse ‘tulum cikararak’ gecmemdeki en buyuk etkenlerden biri Algin Hoca’nin isine duydugu saygi ve sahiplenmedir. O bu kadar sahiplenmeseydi yarida birakmak cok daha olasiydi.
Tesekkurler hocam..
Sen olmasan, teşvik edip, her zaman yardım etmesen ben PMP olamazdım. Çok teşekkürler.
Algin held PMP preparation course in Zagreb in October, 2011, which I have attended. He is very knowledgeable on both PMBOK processes and theory and he also has significant PM hands on experience.
He showed excellent training and people skills, he kept it interesting throughout the course, and I would recommend him to anyone interested to get optimal preparation path to achieving PMP certification.
I passed the PMP exam on first try, and achieved proficient results in 2 domains, and moderately proficient in remaining 3 domains.
PMP çalışmaya başladığımda ben bu işi tek başıma hallederim diye düşünmüştüm.
Rita’yı okudum, konu sonu sorularını çözdüm, PMBOK’ u okudum. Kitapları okumak güzeldi de soru çözmekten sürekli kaçıyordum..
Soru çözeceğim için PMP en son önceliğim haline gelmişti.
Anladım ki birine karşı sorumlu olmam gerekiyor.
Algın Hoca ile konuştum. PMP Koç (www.pmpkoc.com) üstünden destek verebileceğini söyledi.Telefonda sesi okadar sevecen ve enerjikti ki bu işi birlikte halledebiliriz diye düşündüm.
Sadece telefonda konuşarak ve mailleşerek biri size bir şeyler yapmanızı söylüyor ve siz de yapıyorsunuz.
İlk bakışta basit gibi görünüyor ama sonuç başarılı 🙂
Yanlız olmamak, sizi anlayan birinin olması, sizi planlaması müthiş birşey..
Ama itiraf ediyorum ben de o periyotta çok uslu bir öğrenci oldum 🙂 Çünkü sertifika almayı istiyordum.
Verdiği program hiç beni yormadı.Planlı bir şekilde PMBOK u okudum. Haftasonları da HeadFirst ‘ten bir konu bitiriyordum..
Sonrasında da sadece soru çözdüm.
Algın Hocam çok teşekkürler..
Sınava hazırlanmaya başlamadan önce internette araştırma yaparken tesadüfen Algın Hoca’nın sitesine girdim (çok şanslıyım çünkü en doğru tercihi yapmışım :)) ). Siteyi incelemeye başlayınca Algın Hocanın ne kadar profesyonel çalıştığını ve doğru kişi olduğunu anladım (ve yanılmamışım da..). Zaman kaybetmeden hemen Algın Hoca ile iletişime geçtim ve 2013 Ocak ayında Algın Hoca ile PMP Koç (www.pmpkoc.com) üzerinden sınava hazırlanmaya başladım.
Öncelikle sınav cidden çok zor, ciddi ve disiplinli bir hazırlık süreci gerektiriyor. Tüm bunlara karşın benim sınavı normal çalışma planından daha sürede almam gerekiyordu. Algın Hoca sayesinde zoru başardım ve hiçbir sorun yaşamadan istediğim süre içinde sınavı geçtim:) Diğer arkadaşlarımın da yazdığı gibi kendisi son derece profesyonel, disiplinli, bilgili ve azimli birisi. Sizi hem çalışmaya çok güzel bir şekilde sevk ediyor, hem çok doğru kaynaklara ve çalışma yöntemlerine yönlendiriyor, hem de bir psikolog gibi ihtiyacınız olduğunda sizinle ilgilenip destek veriyor, motivasyonunuzu arttırıyor 🙂 Son ana kadar yanınızda, sizi takip ediyor, yönlendiriyor ve motive ediyor. Artık öyle bir noktaya geliyorsunuz ki Algın Hoca’yı mahcup etmemek için sınavı geçmek istiyorsunuz :))
Kendisine buradan tekrar çok çok çok teşekkür ederim…
Algın Bey’le Kron’da beraber çalıştık. İşteki diğer başarılarının yanında ne kadar iyi bir eğitmen olduğunu, değerli vaktinden feragat edip akşamları 3 saat boyunca bize PMP hazırlık eğitimi verdiğinde anladım. Eğitim esnasındaki bize yansıttığı pozitif enerjisi, konu anlatım tarzı, özenle seçip verdiği örnekler ve katılımcılarla olan diyalogu sayesinde konuları çok net bir şekilde kavrama şansımız oldu. Özellikle vurguladığı, sürekli altını çizdiği konuların gerek sınava hazırlanırken çözdüğüm sorularda gerekse gerçek sınavda direkt soru olarak karşıma çıktığını gördüm. Bu alandaki engin bilgisini bizimle paylaşmasının yanında bizi PMP sınavına girme konusunda da çok destekledi, teşvik etti sağolsun. PMP sınavı gerçekten disiplinli bir şekilde hazırlanılması gereken bir sınav, ben de hazırlık döneminde Algın Bey’in bana tavsiye ettiği şekilde çalıştım. Bana hep “sen bu yöntemi uygula, merak etme geçeceksin” demişti, haklı da çıktı. Algın Bey’in sayesinde şimdi ben de bir PMP oldum 🙂
Kendisine bu süreçteki samimi desteği için bir kez daha çok teşekkür ederim.
PMP sınavına girmeye karar verdikten sonra güvenerek danıştığım bütün isimler beni tek bir kişiye yönlendirdi, Algın Hocama. Kendisi bu işi büyük bir profesyonellik ve aynı zamanda da büyük bir heyecanla yapıyor. Vermiş olduğu 3 tam günlük eğitim, beraberce çizmiş olduğumuz sıkı program, bana olan inancı, her türlü soruma verdiği detaylı yanıtlar ve paylaşmış olduğu değerli tecrübeleri sayesinde hedeflediğim sonuca ulaşmış oldum. Algın Hocam ile Proje Yönetiminin incelikleri üzerine keyifli sohbetlerin tadı da cabası… Hocam herşey için teşekkür ediyorum. PMP vesilesi ile sizinle tanışmış olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. İş hayatında yollarımızın pek çok kez kesişeceğine eminim. Yürekten teşekkürler…
Algın Hocamın sade ve akılcı anlatımı ve doğru yönlendirmesi sayesinde zorlanmadan sınavı verebildim. hem tecrübesi hem bilgisi hem de olaylarla yaklaşımıyla bizlerde PMP’ye yönelik yarattığı farkındalık için kendisine çok teşekkür ederim.
Algın Bey’ i tanımış olduğum ve kendisinden eğitim aldığım için kendini şanslı hissedenlerdenim. Sıfırdan bir projenin yönetimine başlar gibi eğitim vermesi konuları kavramanıza çok yardımcı oluyor.
Dağıttığı notları incelediğinizde PMI kapsamındaki hemen hemen tüm terimlerin Türkçeleştirdiğini, bu işe emek verdiğini fark edeceksiniz. Dilimizin bu kadar yozlaştığı günümüzde bu emeği çok kıymetli buluyorum.
Eğitim sonrası sınava hazırlık sürecinde de sizi yönlendiriyor ve sınavı verebilmeniz için yapmanız gerekenleri harfiyen anlatıyor.
Çok teşekkürler…
PMP sınavı için Algın hocayla tanıştığınızda sınava en kolay nasıl çalışılacağının ipuçlarını alabilirsiniz. Sadece konulara olan hakimiyeti ve proje yönetimi tecrübesiyle değil; sınava motive eden tarzıyla da gerçekten çok değerli bir insan.
PMP hazırlığını bir an boşlasanız e-mail kutunuzda “nasıl gidiyor pmp hazırlığı” gibi bir e-mail görüp kendisini utandırmamak için hemen çalışmaya başlayabilirsiniz.
Desteğiniz için teşekkür ederim.
PMP sınavına hazırlanmak istiyorum. Sizden nasıl yardım/eğitim/ders alabilirim?
Saygılarımla,
PMP sınavına hazırlık için yardımcı olabilirim. Hem uzaktan, Skype üzerinden, hem de sınıf eğitimleri ile destek veriyorum.
Algın hocadan bu yılın başında Kafein’de verdiği Project Management eğitimini aldım. Yoğun bir eğitim olmasına rağmen Algın hocanın enerjik anlatım tarzı ve sıcak yaklaşımıyla eğitim sıkıcı şirket içi eğitimlerden çıkıp verimli bir çalışma oldu. Proje yönetimi deneyimi olmayan biri olarak benim için güzel bir başlangıç oldu ve eğitimin sonunda PMP sertifikası almaya karar verdim:)
Sınava gelirsek; sınav ciddi bir hazırlık süreci gerektiriyor. Rita’nın kitabı; anlatımı ve örnekleriyle süreçleri anlatmakta çok başarlı bence. Bir de hazırlık kitapları dışında ben Algın hocanın tavsiyesine uyarak son hafta bolca soru çözmüştüm, sınavda çok faydasını gördüm.
Kendisine burdan tekrar teşekkür ediyorum..
I, together with my colleagues, received PMP training from Algin Erozan in June 2014. During training sessions, Mr. Erozan demonstrated excellent knowledge of PMBOK theory and its application in real life. In addition, Algin Erozan provided with very good guidance on how to best get prepared to take PMP exam.
I took exam in July 2015, and had very limited time for preparation (around 3 weeks only). I followed Mr. Erozan’s recommendation for “fast-track” PMP exam preparation and was able to pass exam at first try.
I would strongly recommend Algin Erozan both to those who want to enhance their skills in project management and to those who simply want to become PMP certified.
Algın hocamdan 2015 yılı ilk çeyreğinde İTÜ-SEM aracıluğıyla 35 saatlik PMP hazırlık kursunu aldım. İnteraktif, eğlenceli, bilgilendirici ve gerçekten hedefe yönelik mükemmel bir kurstu. Elimden geldiğince tavsiye ettiği yöntemle sınava hazırlandım ve PMBOK kılavuzunu ve Rita’nın kitabını okurken gördüm ki, bu devasa iki kitabı 35 saatlik eğlenceli bir etkinliğe kusursuz özetlemiş.
Sonuç olarak ilk sınavımda (ilk olmasını vurguluyorum çünkü bekleme salonunda tanıştığım iki adayın da ikinci sınavlarıydı ve çok gergindiler. – tabii Algın hocadan almamışlar kursu:)) başarıyla sertifikaya hak kazandım ve rica ettiği üzere (aslına bakarsanız ricadan biraz fazlası :)) sınav çıkışında ilk olarak kendisini arayarak hebrini verdim.
Tekrar teşekkür ederim…
PMP almaya karar verdiğimde konuyla ilgili biraz google’ da arama yaptıktan sonra karşıma çıkan ilk isimlerden birisi doğal olarak Algın hocamdı :). Kendiyle görüştüğümüzde bana eğitimi Skype üzerinden online olarak da yapabileceğini söyleyince resmen gözlerim bir parladı. PMP hazırlık kurslarının yaklaşık 3 hafta sonunu yoğun bir şekilde bloke ediyor olması benim için oldukça sorunlu bir durumdu. Kendileriyle tatilde, hafta sonları, hafta içi akşamları derken eğitimi tamamladık. Tabi bilenler bilir, kendisi benden bir çalışma programı istedi. Zamanlamalara iş yoğunluğu ve farklı nedenlerle pek uymayı becerememiş olsam da sınav hazırlığı için verdiği tüm görevleri yaptım. Çok şükür sınavı ilk girişimde verdim. Ve yoğun baskılar nedeniyle sınavdan çıkar çıkmaz ilk olarak Algın hocama telefon edip bu güzel haberi kendisiyle paylaştım :).
Eğitimin ötesinde verdiğiniz destek ve diğer her şey için teşekkürler hocam. Saygılarımla …
Algın Erozan ‘dan ile Mayıs-Haziran 2015 döneminde bir grup arkadaş ile birlikte şirket olarak eğitim aldik. Hem eğitimdeki enerjisi ve yol göstericiliği hem de uzun süreli tecrübesi gerçekten benim için rehber oldu. Algin hoca ile eğitim sonrası da irtibatı koparmadık. Düzenli olarak karşılıklı haberleştik. İş olarak ta çok yoğun sayılabilecek bir dönemde ve yaz dönemine denk gelmesine rağmen düzenli ama sıkı bir tempoda sınava çalıştık. Baştan kendimize hedefler belirlemiştik .PMBOK okunması, yardımcı kitap okunması ve 2000 civarı soru çözmek gibi ana hedefler. Bu hedefleri de proje yönetimi disiplini içinde yapmaya çalıştık aslında. Birde tabi şirketten arkadaşım Atilla Varlık ile birlikte birbirimizi sürekli kontrol ve motive ederek çalışmamızda etkili oldu. Kendisiyle aynı gün sınava girdik ve kazandık:)
Darısı tüm sınava girenlerin başına.
Algın hocam ilgin ve katkın için gönülden teşekkürler.
PMP olma sürecine ilk adımımız , Algın Erozan ustadımızdan firmamızın düzenlediği eğitim ile başladı. Mayıs-2015 döneminde 3 haftasonu 6 derslik grup eğitimimizi , Türk Telekom Akademi bünyesinde tamamladık..Algın hocamızın veröiş olduğu eğitimde, kendisinin bizlere metodolojinin anlatımı konusundaki anlatım becerisi ile daha ilk egitimlerden itibaren PMP ‘ye giden sürecin ezber değil, mantık ile ilerlememizi öne çıkardı, her sürecin en önemli çıktısı, hangi sürecin çıktısıdır şeklinde ezber değil, sorgulayıcı ve öğrendiklerimizi tekrara zorlayan metodu ile PMP eğitimdeki sinerjiyi ve bu konudaki engin tecrübesi ve bilgi birikimi ile bizleri sürekli katılım içerisinde olmayı başardı.
Eğitim sonrasında da bizlere vermiş olduğu sınav başvurusundan, soru çözümüne kadar, bizlere verdiği danışmanlık ve yönlendirmeler çok değerliydi. Hatta iyiki yapmış dediğimiz, bizden her hafta PMP yolunda ne yaptınız diye dönüş isteyerek, aslında bizi bizim için zorlaması bu işi bir eğitmenden öte ne kadar benimseyip katılımcıları da bu işin içinde ne kadar çok tutma çabası olduğunun bir göstergesi, bu anlamda iyiki Algın Erozan hocamız ile bu süreci başlattık ve tamamladık. Bu süreçte eğitimlerin hemen sonrasında PMBOK kitabını okuduk, hocamızın derste bizlere verdiği soruları eğitimden sonra bir iki kez daha çözdük ki konuların oturması için çok faydası oldu, ayrıca önerdiği yardımcı kitap kesinlikle çok faydalı ve öğretici oldu. Sonrasında ana başlıkları ve eğitim notlarını tekrar edip üzerine 2500 civarı soru çözdük, Tüm bu çalışmalarda özellikle şirket ve bölüm arkadaşım Oğuz KILIÇ sürekli haftasonları sınav skor alayım whats up mesajları ile PMP hazırlık disiplinini 3-4 aylık bir süreçte, işlerin ve projelerin yoğun baskısı olduğu dönemde bile hep üst seviyede tutmayı başardık ve sınavı ikimizde başarı ile tamamladık,
Bu süreçte başta bize bu yolu açan Şirketimize, engin tecrübesi ile Algın EROZAN ustadımıza ve bize bu süreçte sabır gösteren ailelerimize, bizimle 3-4 aylık bu süreçte katlanan eşlerimize, haftasonu bizimle biraz daha az oynayan çoçuklarımıza teşekkür ederim.
Sınavı geçtiğimizde haber verdiğimiz Algın hocamızın, ” işte budur..budur bee” sevinci ni de biz ona naçizane hediye vermiş olduk.. bize tüm süreç boyunca verdiği desteğe ve ilgiye karşılık..
Tüm PMP Adaylarına bu süreçte başarılar dilerim..
Algın Bey ile internette yaptığım araştırmalar sonucunda 2015 Ağustos ayında tesadüfen tanıştım. Yükseklisans ve iş yoğunluğu sebebiyle yeterince çalışamadığım için ilk sınavda başarısız olmuştum. Başarılı olmak ümidiyle tekrar sınava girip Algın Bey’den destek almaya karar verdim ve iyi ki de bu kararı vermişim. 🙂
Bu 3-4 aylık süreçte kendisi benim sürekli yanımda oldu. Telefon ve maillerle beni hem bu süreçte sürekli motive etti, hem de yılmadan (en çok soru soran öğrencisi olabilirim :)) tüm sorularıma anında dönüş yaptı.
Kendi kaynaklarını paylaştı, sürekli ilerlememi takip etti. Motivasyonumun düştüğü zamanlarda desteğine hep devam etti..
24 Aralık 2015 tarihinde PMP oldum ve haber verir vermez telefonda en az benim kadar mutlu olduğuna şahit oldum 🙂
Eğer PMP olmak istiyorsanız ve kendinize bir yol gösterici arıyorsanız mutlaka Algın Bey’in koçluk desteği almanızı tavsiye ediyorum.
Başarımda büyük katkısı olduğuna inanıyorum ve burdan da kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyorum :))
Algın Bey ile 2015 yazında araştırmalarım sonucu tanıştık ve kendisi PMP olma yolunda sürekli beni destekleyen ve yol gösteren iyi bir koç oldu.Tüm sorularıma gerek yazılı gerek telefon ile dönüş sağlayarak, verdiği örneklerle konuların daha açıklayıcı ve zihinde kalmasına yardımcı oldu.28 Aralık 2015’te PMP oldum ve kendisini aradığımda benimle birlikte en çok sevinen kişilerden oldu.Bu yoldaki tüm destekleriniz için sonsuz teşekkurler 🙂
Tüm PMP adaylarına başarılar diliyorum.
Algın hocam PMP ve proje yönetimi konusunda Türkiye’nin öncü ismi.
Kendisinden yaklaşık olarak bir sene önce PMP eğitimi aldım. Eğitimler, kendi oluşturduğu dokümanları ve engin bilgisi ile, eğlenceli, öğretici ve arkadaşça gerçekleştiği için öğrenilen bilgilerin bir sene sonra bile akılda kaldığını bizzat tecrübe ettim. PMP sınavına eğitim aldıktan bir sene sonra girmek durumunda kalmış olmama rağmen bana her sorduğum soruya cevap verme ve yönlendirme inceliğini göstermesi de ayrıca üstünde durulması gereken önemli bir konu. Algın hocadan “eğitimi verdim işim bitti” gibi bir tavır göremezsiniz 🙂
11 Ocak 2016’da PMP sınavını geçtim ve bunu ilk paylaştığım kişilerden birisi de kendisi oldu. siz de sınavdan sonra kesinlikle kendisini arayın ve onun da sizin adınıza nekadar sevindiğini duyun isterim. PMP aldık bitti diye bişey yok, arkadaşlığımız daha uzun süreler devam edecek.
Bütün emekleri ve destekleri için Algın hocama çok teşekkür ediyorum.
Having prepared for the PMP exam under Algın Erozan’s guidance from the very beginning, I must say I have learned a lot, both regarding the exam content as well as sharpening the mindset of pursuing project work. Algın is an excellent guide and an excellent mentor when it comes to developing new PMPs for further growth and recognition of the profession. Thank you Algın, for making me a PMP as well!
Algın hocamın desteği ve yönlendirmeleri ile PMP sınavını hallettik.
Emeklerin için teşekkürler..
Algın Bey’den eğitim ve koçluk alıyorsanız kesinlikle çok şanslısınız. Yönlendirmeleri, eğlenceli ve akılda kalıcı eğitimleri, derin bilgi birikimi ve eğitim vermedeki ustalığı konusunda işinin en iyilerinden. Kendisinin büyük emekleri sayesinde ilk girişimde sınavı kazandım.
Tekrar çok teşekkür ediyorum. İyi ki kendisini tanımışım…
Algin beyden telim aldim. CAPM sinavini 27.03.16 tarihinde kazandim. May ayinda PMP sinavina girmeyi planlayiram. Gorduyum telimciler icerisinde Algin bey en iyisidir. Telim kecme yontemi oldukca motive verici ve praktikdir. Ne zaman sualim olarsa kendisine muraciet etdiyim an yardimini hemen aldim. Sizin telebeniz oldugum ucun cok shansliyim. Bana verdiyiniz desteye gore Size teshekkur edirem.
Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Eğer proje yönetimi alanında kendinizi geliştirmek ya da PMP sınavını geçmek istiyorsanız Algın Erozan’la mutlaka tanışın hemde vakit kaybetmeden.. Bu konuda üzerine kimseyi tanımıyorum. Hem insancıl yaklaşımı hemde eğitim metodları yönünde bence çok başarılı. Başka yerlerde vakit kaybetmeyin derim. Sınava yönelik paylaşımımı diğer blogta bulabilirsiniz. Son olarak iyi ki varsınız Algın hocam. Her şey için teşekkürler… Beraber yöneteceğimiz projelerde görüşmek üzere:))
16 Temmuz’da eğitimimizin ilk gününde Algın Hoca ile aramızda aşağıda geçen dialogla başladı herşey :
– Hocam 1 Ağustos 2016’da sınava gireceğim.Yani hazırlık için 2 haftam var. Ne diyorsunuz sınavı geçebilir miyim?
– “Valla ne diyim geçersin de diyemem, geçmezsin diyemem, ama geçersen bu tarih olur. Benim eğitim verdiğim kişiler arasından bu kadar kısa hazırlık dönemi sonrasında sınavı geçenler arasında ilk olursun”
Tedirginlik, kaygı ne ararsan ortaya karışık bir hissiyat oluşmadı değil yukarıdaki dialog sonrasında.
İlerleyen günlerde konular tamamlanırken, deneme sınavları yaparken Algın hoca sık sık “hocam geçebilirsiniz, geçerseniz ilk olacak, tarih olacak” ifadesini kullanmaya devam ediyordu, ancak bana olan inancını daha vurguluyarak ve bunu bana hissettirerek. Sıkı çalıştım. İki kızım ve eşimi tatile gönderdim, bekarlık sultanlık değil öğrencilik oldu benim için. 1200 civarı soru çözdüm Rita teyzenin fast track kitinden. Gerek bu sınavlarda ve gerekse 01 Ağustos öncesi Algın Hocanın yaptığı iki günlük sınav yüklemesinde ortalamam hep %63 ile %70 arasında gidip geliyordu.
Ve sınav günü geldi çattı. 01 Ağustos benim aynı zamanda doğum günüm. Sınavı geçemezsem belki de trajik bir kararla PMP defterini artık kapatacaktım. Soruları tamamlayıp sınavı sonlandır butonuna bastığımda geçen süre saniyelerle sınırlı olmasına rağmen çokk uzun geldi bana. Ama nihayet bu süre sonunda ekranda PASS yazısını görünce dünyalar benim oldu. Whatsapp grubunda hemen Algın Hoca’ya bilgi verdim. Bir süre sonra aradığındaki o ses tonu, heyecanı, sevincini inanın anlatamam. Bir hoca gibi değil de kardeşim gibi, ağbim gibiydi. “Tarih yazdın Ercüment, ilk oldun” diyordu. Bu sesi, bu görüşmeyi asla unutmayacağım. O gün çifte doğum günü oldu benim için 🙂
Hazırlanan herkese iki önerim olacak :
– Maceraya gerek yok Algın Hocanın güvenli ve tecrübeli yolculuğuna bilet alsınlar,
– Hazırlık dönemini de bu eğitim programı sonrasında 1,5-2 ay olacak şekilde planlasınlar.
Muhakkak geçerler PMP sınavını.
Teşekkürler hocam…
Dün itibariyle Algın’ın katkılarıyla PMP’yi almış bulunuyorum. Kendisine ne kadar teşekkür etsem az. Çok iyi bir eğitmen olduğu aşikar, ayrıca çok da iyi bir koç. Gerekli gereksiz onca sorduğum maili cevapladı, ben sormaktan bıktım, o cevaplamaktan bıkmadı 🙂
Eğitimi 7-8 aylık hamile iken almıştım, sonrasında yeni hayatımdan dolayı çalışmakta zorlanırım demiştim, çok şükür ki öyle olmalı. Muazzam yoğun bir çalışma sağlayamadım, malum sebeplerden, bu yüzden kavrayamadıkça Algın’a sordum. ve sonuç ortada, 1. yılın sonunda 1,5 aylık görece yoğun bir çalışma ile neticeyi aldım. Sayesinde…
Rita’yı, Head First’i okudum. PMBOK’ı zamanım yetmediği için çok az taradım. Erişebildiğim kaynaklardan ve sınav simulasyonlarından sorular çözdüm.
Çalışmalarına devam edenlere önerim; bazı mobil uygulamalar var, onları da edinsinler, sağda solda 3-5 dakika arada açıp bakmak bile çok yararlı oluyor. Akşam işten döndüğümde evde ilgilenmem gereken küçük bir bebek beni beklediği için kıyıda köşedeki zamanlarımda bu uygulamalardan çok yararlandım gün içinde.
ve en önemlisi,
Bol bol soru çözün ve bunu hep zaman kısıtı koyarak yapın. Ben sınavı zor yetiştirdim. Bu yüzden ben yanabilirdim, siz yanmayın 🙂
Sınavı, neden girmek istediğinizi, çalışma sürecindeki tedirginliginizi, takıldığınız noktayı anlayan ….
Bu sureci iyi bilen ,konunun üstadı ve sizi tarafsız, objektif bakış açısı ile anlayan birine her an ulaşabiliyor olmak…
evet çalışma ön şart ama psikolojiyi hazırlayıp stresi yönetebilmek, hedefe odaklanmak benim için çok daha kritikti…
teşekkürler Algın Bey…
Algın’dan PMP eğitimi aldıktan 7 sene sonra, yine Algın’ın teşviki ve rehberliği ile hızlı bir çalışma ardından geçen hafta PMP sınavına girdim ve geçtim.
Bir kere Algın ile PMP konusunda yollarınız kesişti mi artık hastasını sahiplenen doktor gibi sizi PMP çıkarmadan rahat etmiyor. Arayıp geçtiğimi söylediğimde samimi sevincini hissettirmesi cabası.
Algın’ın tavsiyeleri ile birlikte Rita’nın PMP Exam Prep kitabı çok yardımcı oldu ve tabi bol bol soru çözmek ve cevap açıklamalarını okumak çok önemli.
Yardımların ve teşviklerin için çok teşekkür ederim Algın hocam…
merhabalar
Dün itibariyle pmp oldum. Algın hocayla kurumum sayesinde tanıştım ve eğitimlerine katıldım.
Algın Bey’in proye yaklaşımı ve bakış açısı sayesinde sınavı geçtiğimi söyleyebilirim.
Eğitim sonrasında dahi desteğini her şart altında sürdürüyor ve en iyi şekilde yönlendiriyor.
Sınava gelecek olursam sorular paydaş tedarik ve iletişimin korelasyonundan oluşan sorulardı.
input-output olarak sadece 9.1 sürecinin inputları geldi. Zaman yönetiminden ağ analizi olarak döngüsel bağımlılıkla ilgili bir soru geldi. Entegrasyon süreci ve değişiklik yönetiminden ise bol miktarda soru vardı.
özellikle Algın Hocam’ın sorularındaki bakış açısı ve mantığı yakalamak, sınavın başarısı adına çok önemli.
Çalışma şekli olarak ise ilk pmbok u okuyup (sözlük dahil) akabinde head first pmp yi okudum. soruları çözerken yanlış yaptığım konuları tekrar gözden geçirerek okudum.
Teşekkürler Algın Bey, saygılarımla..
Algın Erozan ismini Avea’da çalışmam sırasında duymuştum. Proje yönetimi alanında çeşitli tecrübelerim olmasına rağmen PMP sertifikam yoktu. Amerika’ya yerleştikten sonra sertifika sınavı hazırlık için Algın Hoca ile iletişime geçtim.
Zaman farkına rağmen esneklik göstererek, skype üzerinden, kısa bir süre içerisinde eğitimi tamamladık.
Eğitim sonrasında, sınav gününe kadar takip etti, destek verdi, yönlendirdi.
Bugün sınava girdim. Açıkçası sınav soruları birçok test kitabından farklı stilde ve bu nedenle zaman ucu ucuna yetti.. Buna rağmen 5 domainde de “Above Target” sonucu alarak sertifikayı aldım.
Teşekkürler Algın Hocam.
Merhaba,
1 haziran 2017 de yeniden hazirliklarina basladigim PMP Sinavini 6 Ekim 2017 tarihinde gecerek PMP oldum. 2014 yilinda daha kisa sureli ve plansiz yaptigim calismalar sebebiyle sinavi gecememistim. Insan anladigini dusunuyor soru cozerken ama sinav esnasinda gerek stres gerek heyecan gerekse sinavda sorulan sorulari zorlugu sebebiyle aslinda tam da hazir olmadiginizi dusunuyorsunuz 🙁 Peki bu defa sinava nasil hazirlandim?
Zorunlu olan 35 saatlik egitimi daha once almistim, Oncelikle hem PMBOK hemde Head First kitaplarinin ayni bolumlerinden olusan(once PMBOK arkasindan Head First gelecek sekilde) kucuk kitapciklar olusturdum. Her kitapcigin arkasina not almak icin birkac bos sayfa ve bilgi alanlari ve surec haritasini koydum. Tum bolumleri bu kitapciklardan okudum, okurken onemli olan yerlerini isaretledim(satir aralarindaki bilgiler bile soruluyor). Kesinlikle bolum sorularini cozmedim. Tum kitabi( PMBOK ve Head First) okumayi bitirdikten sonra bir kez daha sadece isaretledigim alanlari okudum. Bir arkadasim “Hayatımız Proje – Proje Yoneticisinin El Kitabi” isimli kitaptan bahsetmisti, kitabi satin aldim. Bu kitabi da okudum, icinde sinav sorularina dair puf noktalar ve ornek sorular da yer aliyor. Kitap okuma bittikten sonra her bolume ait sorulari Head First kitabindan cozdum ve takildigim konulari PMBOK, Head First ve RITA’ nin kitabindan tekrar ettim. RITA nin kitabi da baya faydali ve sorulardaki puf noktalari baya iyi anlatiyor.
GooglPlay den iki uygulama indirdim ve serviste, yemek yerken, evde, disarda bulabildigim her firsatta bu uygulamalardaki sorulari cozdum. Amac farkli sorular cozbilmek tabi ayni soruyu tekrar tekrar cozmek soruyu ezberlemenize neden oluyor ama bize mantigi gerekiyor bu da ancak farkli sorular cozerek gelisiyor.
Cok uzatmayayim, sinavda gordugum sorular piyasada bulunmayan sorulardi gercekten. Supheli cevap verdigim sorular isaretledim. Tum sorulari tamamladigimda 34 dakikam kalmisti ve isaretledigim yaklasik 70 soruyu hizlica tekrar gizden gecirdim bazilarinin cevaplarini degistirdim.
Sinavi bitir dugmesine basmam icin 1 dakikam kalmisti ve inanilmaz heyecan sonrasi “Congratulations” yazisini gorunce cok sevindim. :)) coooook sevindim:))
Algın Erozan hocama da uzun zamandir verdigi desteklerinden dolayi da cok tesekkur ederim.
Umarim bu deneyim sizler icinde faydali olur. Simdiden sinavinizda basarilar diliyorum.
Bildiginiz gibi 2018 ilk cegreginde PMBOK 6. Versiyon uzerinde sinav yapilacagi icin destek ve egitim almak icin gec kalmayin derim 🙂
Saygilarimla.
Murat Söyleyici PMP
Algın Erozan hocamızdan almış olduğumuz eğitim sonrasında 27 Kasım 2017 tarihindeki sınavı above target ile ilk seferde geçerek bende PMP ailesine katılmaya hak kazandım.
Umuyorum vereceğim bilgiler yeni adaylar içinde faydalı olur. İlk vereceğim tavsiye, eminim Algın hocamızın eğitimlerde de vurguladığı , kendisi ile iletişimimin süreç boyunca kesilmemesi gerektiği olacaktır.Eğer iş hayatınız aktif ise,planlı bir şekilde, sınava çalışabilmek için şahsi fikrim minimum 1.5-2 ay gibi bir süre ayrılması gerektiği yönünde.
Sınava üç farklı kaynağı referans alarak hazırlandım. Ağırlıklı RITA olmak üzere,Headfirst ve PMPBOK kitaplarını sırasıyla okudum. Tavsiyem ilk olarak bölümler halinde Headfirsti okuyup aynı bölümü daha sonrasında tekrar PMBOK üzerinden pekiştirerek tekrarlayabilirsiniz. Akabinde Headfirst kitabındaki bölüm sorularını çözerek takıldığınız soruları muhakkak not alın.Tüm bölümleri bitirdikten sonra ikinci bir okuma tekrar yapılır ise çok faydalı olacaktır.Kesinlikle RITA nın da okunmasını ve bölüm sonu sorularının çözülmesini tavsiye ederim. RITA diğer kaynaklara göre daha farklı gelebilir fakat girdi,teknik ve çıktıların mantığını anlamanızda gerçekten fayda sağlayacaktır.Son 10 günü soru ve denemelerle ile yanlışlarınızı tespit ederek kaynaklardan tekrar edilmesine ayırmanız faydalı olacaktır.Bu süre zarfında endişe duyduğunuz noktaları Algın Hocaya danışarak muhakkak bakış açısını edinmeye çalışmanız son derece mühim
Açıkçası sınavdaki soruların mevcut kaynaklardaki sorulardan bazı noktalarda farklılık gösterdiğini söyleyebilirim.Süreçlerin isimlerini,girdi teknik ve çıktılarının isimlerini ezberlemek yerine kesinlikle işlevselliklerini,örneğin araçların nerede ,ne için kullanıldıklarına ,süreçlerde neye ihtiyaç olduğunuzu ve sonunda ne elde edeceğinize yönelik çalışmalar sınavda işinizi kolaylaştıracaktır, özellikle birden fazla doğru cevabın olduğunu düşündüğünüz sorularda.
Tüm süreç boyunca Algın Erozan hocama tekrar paylaşmış olduğu değerli bilgiler ve en önemlisi demotive zamanlarda sağlamış olduğu motivasyon için tekrar teşekkür ederim.
Umuyorum emeğinizin ve yorgunluğunuzun karşılığı sınav bitimindeki “Congratulations” yazısını gördüğünüzde alıyor olursunuz. Tüm adaylara başarılar.
Merhaba,
Algın Bey’den Nisan 2017’de aldığım eğitim sonrasında, birkaç gün önce sınava girerek PMP sertifikasını aldım. Çalışma sürecinde Algın Bey’le sürekli iletişim halinde oldum, çok sayıda soruma sabırla cevap verdi:) Headfirst kitabı, konuları daha anlaşılır bir dille anlatması açısından bana çok faydalı oldu. Sonrasında Türkçe ve İngilizce bol bol soru çözdüm. Hem konuları okurken hem de soru çözerken önemli noktaları veya kavramları not ettim ve bu notların üzerinden geçmek çok faydalı oldu. En güzeli de 4 saatlik sınavın sonunda Above Target ile sınavı tamamlamak ve emeğimin karşılığını almak.
Bu sonucu almamda bana destek olan Algın Bey’e çok teşekkürler.
Merhaba
Mayıs 2015 tarihinde Türk Telekom Akademi Ataköy’de PMP sınavına hazırlık eğitimi almaya başladık. Algın Hocam ile tanışmamız bu eğitimde oldu. İşini bu kadar sevmesi, bağlılığı ve eğitim alanlara PMP sınavı ve konularıyla ilgili büyük destek olması çok dikkatimi çekmişti.
Çeşitli sebeplerle sınava hazırlanamadım. 2017 Ağustos aldığımız kurs notlarını tekrar ettikten sonra, Head first kitabını bitirdim ve Algın Hocamın paylaştığı soruları çözdüm. Sınavın 27 Mart 2018’de değişeceğini de duyunca sınava bir an önce girmek için uğraştım. Bugün 15 Ocak 2018 tarihi itibarı ile sınavı başarı ile geçtim.
Sınavın çok zor olduğunu belirtmek istiyorum. Bugün benimle giren 3 kişi fail oldular. Çözdüğümüz soruların yani kolay olarak karşımıza çıkan soruların oranı %20 diyebilirim, %80’i yorum soruları ve bu sorular sınavda çok zorluyor.
Algın hocama verdiği destekten ötürü çok teşekkür ediyorum.
Sevgi ve Saygılarımla
Özcan TIĞLI
Merhaba
Bir yıllık bir çalışma neticesinde 28.02.2018 de PMP sınavından başarılı bir şekilde geçtim.
Öncelikle Algın Hoca’ma çok teşekkür ederim. Uzun bir sürece yaydigim çalışma surem boyunca rehberliğini benden esirgemedi sabırla yol gösterdi.
Bu süreçte dikkatli çalışmak çok önemli, ben PMBOK, Headfist ve Rita’dan faydalandım. Algın Hoca’nin paylaştığı özet kaynaklar sürekli elimin altindaydi. Duzenli ve sistematik calisirken kendi notlarinizi olusturmak faydali olacaktir. Soru çözmek çok önemli soruları çözerken dikkat edilmesi gereken bir konu da sorunun hangi süreç grubu ile ilgili olduğunu anlamak ve soruya o süreç çerçevesinden yanıt vermek. Bu kilit nokta sınavda oldukca yararlı olacaktır.
Ben sağlık problemleri yaşadığım için 15 ocakta girdigim ilk sınavdan kil payı gecemedim ama bir buçuk ay sonra ikinci girişimde önemli bir skorla başarılı oldum. Ilk giriste başarılı olmak zor değil, özen ve emek oldukça sonuç başarılı olacaktır. Benim ekstra talihsizliğim ikinci sınava mecbur bıraktı bunu da belirtmeden geçmeyeyim ki gözünüz korkmasın
Algın Hocam rehberliğiniz icin tekrar tesekkurler.
Herkese kolaylıklar dilerim
Tugba
2012 yılında Algın Hocam’dan ilk PMP eğitimimi almıştım. Biraz üşengeç davrandım sınava bir kaç gün önce girip, başarılı oldum. Eğitim aldığımı dönem üzerinden bayağı bir zaman geçmiş olsa dahi, Algın Hocam’ın tecrübeleri hala kulaklarımızda. Sizi bütün resim üzerinden sınavlara hazırlıyor. Tekrar teşekkür ederim Hocam, en kısa sürede görüşmek üzere.
21 Mart 2018 tarihinde PMP sınavımdan başarıyla geçerek hayatıma farklı bir yön vermemi sağlayan Algın Hocam’a teşekkürü bir borç bilirim…
Beni doğru şekilde doğru kaynaklara yönlendirdiği ve sınavla ilgili her türlü ipuçlarını bizlerle paylaşması ve her zaman desteğini esirgemeyişi ile sınav stresimi azaltmamda emeği çok büyük…
Sınavda en önemli kaynak PMBOK, bunun üzerine yorumlarınızı güçlendirici sorular çözerek çalışmalarınızı desteklemelisiniz,
Herkese bu yolda başarılar diliyorum…
Merhaba,
10 Nisan 2019 tarihi itibariyle ben de PMP’ler sayfasına birşeyler yazabilmeye hak kazandım 🙂
Algin ile Skype uzerinden calistik. 1-1 calisiyor olmak aklima takılan her soruyu sorabilmemi sağladı. Ben sorularımı sorarken Algin yılmadan cevapladı, hep daha fazlasını sormaya teşvik etti.
Algin’in yönlendirmelerine uyarak calisan bir kisinin sınavı mutlaka geçeceğini dusunuyorum. Algin ile çalısmaya basladigimizda ilk olarak çalısma planı olusturmami istedi. Bu calisma planı sınavı kazanabilmem icin ne kadar efor gerektiğini göstermekte kilit rol oynadi. Calisma planını olusturmadan once Subat ortalarında sınava girmeyi planlıyordum fakat Algin’in ‘en az 1500-2000 soru çözme gerekliliği’ gibi önerilerini plana yerlestirdikten sonra sınava Nisan ayında girebildim. Sınava Subat ayında girmiş olsaydim hedefime ulasamayabilirdim.
Algin tum bu süreçte hem bir eğitimci, hem bir koç hem de arkadas olarak her zaman destek verdi ve hep doğru sekilde yönlendirdi. Tum destegin icin cok tesekkur ediyorum.
Sinava hazırlanan herkese basari ve kolaylıklar diliyorum.
Sevgilerimle…
Merhabalar,
17 Şubat 2020 tarihinde PMP sınavını başarıyla tamamladım. Bu başarının mimarı olan Algın Hocam’a teşekkürü borç biliyorum. 2019 yılının Ağustos ayında Algın Hocam ile görüşmemizde zaten bu işi PMBOK bazlı bir oluşturulmuş bir organizasyonda Proje Yöneticiliği yaptığımdan ve online bir eğitimi tamamladığımdan 1 ayda geçebileceğimi düşündüğüm sınav için, Algın Hocam en az 4 ay lazım diyince doğrusu çok şaşırmıştım. Hazırlanmaya Ekim ayının başında tam randımanlı (akşamları işten arta kalan vakitte en az 1 saat ve haftasonları cumartesi pazar 3’er, 4’er saat) olarak başladım. Algın Hocam’ın haftalık göndermiş olduğu çalışma programına göre hazırlıklarımı sürdürdüm. Mümkün olduğunca o hafta gönderilen görevi o hafta bitirmeye çalışsam da toplamda 2 hafta gibi bir sarkma yaşadım. Tabi PMBOK yanı sıra yardımcı kitap ile de öğrendiklerimi pekiştirdim. İtiraf etmek gerekirse Algın Hocam’ın 1500 – 2000 soru çözmeden sınava girilmez söylemi başta biraz abartılı gelmiş olsa da :)) sınava girmeden 2000 soru civarı çözmenin ne denli önemli olduğunu ben de şu an bu vesile ile belirtmek isterim. Algın Hocam’a 4,5 -5 aylık desteği için teşekkür ederken, hazırlanacak arkadaşlara kolaylıklar diliyorum.
Sevgi ve Saygılarımla,
İlk PMP olma isteğim bundan birkaç yıl önce şirketim Ericsson’un kurumsal olarak Algın Hocam’dan eğitim aldırması ile oluştu. İlerleyen zamanlarda da kendim ekstra çalışarak bu yolculuğu açıkçası biraz da uzarak devam ettim. Algın hocamın desteğini hep hissettim. En son kendisinin düzenlemiş olduğu webinar’lara da katılma şansım olmuştu. İyi ki kendisini tanımışım, herşey için teşekkürler..
Merhabalar,
14.08.2020 Cuma günü saat Pearson Sınav merkezinde PMP sınavına girdim ve geçtim. Ben bundan bir kaç yıl önce Algın Hocamdan eğitim almıştım. Çok verimli geçmişti, lakin o dönem kişisel bazı durumlardan ve motive olamamaktan sınava girmedim.
Algın Hoca öğrencisine çok sahip çıkar, hem hal hatır sorar hem de peşini bırakmaz hep yardımcı olmak ister. Ben sınava giremeyince hocam ile de irtibatım kesildi, benden kaynaklandı tabi durum.
Aradan bir kaç yıl geçti, PMI TR üyesi oldum ve PMP çalışma grubuna katılıp sınava hazırlanmaya karar verdim. Bir baktım karşımda Algın Hocam 🙂 Hemen tekrar irtibat kurduk, beraber çalışmalar yaptık. Çözdüğüm soruların üzerinden beraber geçtik, özellikle sınava az süre kala bana moral olarak da çok iyi geldi kendisiyle çalışmak. Neticesi de çok güzel oldu, PMP sınavını geçtim.
Ben kendisini tanıdığım için kendimi gerçekten şanslı hissediyorum. Bilgisi, birikimi ve yaklaşımı ile harika bir eğitmen. Bundan sonra da irtibatımı kesmeyi hiç düşünmüyorum. 🙂
Kendisine tekrar teşekkür ediyorum, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Not: Sınav ile ilgili tecrübelerimi yazmaya başladım. Şu bağlantıda görebilirsiniz, umarım herkese faydalı olur. => https://bit.ly/sevankonu-pmp
PMP sınav süreci zorlu bir yolculuk ancak bu süreçte bir destek bulabilmek daha da zor olan.
Sınava bir şekilde hazırlanabilirsin, kitabı okuyup bir şekilde başarı kazanbilirsiniz ama bu süreçte size liderlik edecek bir eğitici, bir mentor bulmanız en zor olan. Aslında en çok ihtiyacınız olan da bu.
Algın Hoca derin bilgi birikimi ve eğitimlerindeki öğreticiliğinin yanında sizi PMP yapmaya kendini adayan biri. Her an her şekilde destek sağlamaktan memnuniyet duyan her türlü başarınız ile övünen ve sizi bir adım ileriye taşımak için uğraşan bir değer. Kendisiyle tanıştığım ve öğrencisi olduğum için çok mutluyum. Onun izinde ve hep onun öğrencisi olmak dileğiyle,
Algin beyin 2019 Kasim ayinda Bakude verdigi Advanced Project Management egitimine katilmamin ardindan hizli shekilde PMP sinavina hazirliga bashladim. Ondan once de hazirlaniyordum ama gunlerle ara veriyordum ciddi degildim yani. Onun yon vermesinden sonra, ozellikle PMBOCK – u mutlaka okumayi tavsiye etmesinden sonra PMP sinavini gozumde kuchulterek hizla hazirlandim ve onun yonvermesi ile mock sinavlar gechtim ve nehayetunde bu gun kazandim. Herkese basharilar, Algin hoca ile hazirlanin ve kazanin 🙂
PMP hazırlık serüvenim, 2019 yılı Eylül ayında 35 PDU sınava başvuru gereksinimini karşılamak için bir eğitim kurumu ile başladı. İş hayatındaki yoğunluğumdan ötürü eğitimden sonra sınav hazırlığına tam anlamıyla başlayamamıştım. Bu yıl bahar ayında pandemi nedeniyle işlerim durağanlaşınca PMP olmanın vakti gelmişti. PMP sınavı hazırlık süreci planlı ve programlı ilerlemesi gereken, sabır gerektiren, tek başına bir insanın kolaylıkla atlatabileceği bir süreç değil.
Bu süreç içerisinde ben bir çok kaynak edindim gerek Türkçe gerekse İngilizce. Kendiniz çalışarak bir çok şeyi öğrenme imkanınız oluyor fakat birinin sizi belli bir çerçeveye oturtması gerekiyor. Bunun için de bir eğitmenle çalışmanın daha faydalı olacağını düşünerek Algın hocayla yola devam etmem gerektiğine karar verdim.
ALGIN HOCA 🙂 kendini bilginin gücüne adamış diğer insanları da bu uğurda sonuna kadar destekleyen, sahip olduğu bilgi birikimini karşıya filtresiz aktaran, çok değerli bir insan.
Kendisi proje yönetim metodolojisini, sınavın formatına ve içeriğine uygun olarak size aktarıyor ve sizi çalışmalarınızda bu yönde kalmanız konusunda şiddetle uyarıyor.
Bu süreçte çok fazla konu çalışma ve özellikle de çok fazla soru çözme zorunluluğu ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Ama, önemli olan her iki adımda da doğru perspektifte hareket etmek. Algın hoca bu konu da bana çok yardımcı oldu.
Kendisine, yol göstericiliği konusunda teşekkürü borç bilirim.
İlker Emin EREN
Algın hocam, hem özverisi hem de yöngöstericiliği ile bana pmp alma sürecimde çok yardımcı oldu. sorduğum sorulara neredeyse 1 saat içinde gayet açıklayıcı cevaplar verdi. Sayesinde tüm proses gruplar’da “above target” derecelerine ulaştım. Çok teşekkürler.